Nemám ambíciu riešiť každý problém slovenského zdravotníctva, ale… Beblavý sa pustil do Druckera

    0
    Miroslav Beblavý (Autor: Reprofoto Facebook: Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze)

    „Naozaj nemám ambíciu riešiť každý problém slovenského zdravotníctva, ale v tomto štáte kompetentné inštitúcie nekonajú, kým ich niekto neprinúti,“ posťažoval sa Beblavý a upozornil na to, že nitrianskej nemocnici chýbajú anesteziológovia. Nemocnica podľa poslanca ruší množstvo operácií, stále sa však tvári, že problém neexistuje.

    „Čo je horšie, napriek dvom televíznym reportážam a mnohým svedectvám ľudí povie ministerstvo zdravotníctva len, že neeviduje žiadny podnet'. Tak som im ten podnet včera poobede poslal – interpeláciou na ministra. Verím, že sa niečo začne hýbať,“ dodáva exsieťar a zároveň tiež upozorňuje na spojenie riaditeľa nemocnice s ministrom. „A ako bonus som sa ho spýtal, čo si myslí o tom, že riaditeľ nitrianskej nemocnice Valocký je v konflikte záujmov, keď je ministrov podriadený, ale ako poslanec zdravotníckeho výboru ho má kontrolovať,“ píše Beblavý.

    Zdá sa, že na ministra zdravotníctva Tomáša Druckera si chce poslanec posvietiť bližšie. Iba včera totiž na Facebooku publikoval dotazník a svojich fanúšikov vyzval, aby mu zasielali otázky pre ministra. „Vyplňte, prosím, tento kratučký dotazník a my vybrané otázky položíme ministrovi naživo v parlamente už budúci týždeň. Jeho verejné odpovede sú aj verejné záväzky!“ vyhlásil Beblavý.  

    - Reklama -