Britská ministerka spravodlivosti už vie, čo urobí s odsúdenými islamskými extrémistami

    0
    Väzni za mrežami. (Autor: Reprofo:Youtube/Breaking News)
    Server britského denníka The Guardian prináša informáciu o tom, ako sa britská vláda poráta s extrémistami odsúdenými na výkon trestu. Hoci majú byť konkrétne plány oznámené až v pondelok, server už v nedeľu hlási, že vzniknú špeciálne samostatné bunky pre väzňov odsúdených za šírenie teroru a násilia.
     
    Briti majú podľa všetkého na zreteli fakt, že k radikalizácii neskorších teroristov neraz došlo za mrežami. Do chládku neskorší radikáli prichádzajú napr. ako drobní zlodejíčkovia, ale za mrežami sa naučia všeličo nové. Kabinet Spojeného kráľovstva to mieni zmeniť.

    Existenčná hrozba

    Vzostup islamského extrémizmu predstavuje existenčnú hrozbu pre našu spoločnosť,“ varuje britská ministerka spravodlivosti.
     
    Som odhodlaná bojovať proti šíreniu tejto jedovatej ideológie za mrežami. Preventívna izolácia najnebezpečnejších radikálov od ostatných väzňov je zásadná pre udržanie pokoja v našich väzniciach a má tiež zásadný význam pre ochranu našej spoločnosti,“ doplnila.
     
    Celý text nájdete TU.
     
    V júli tohto roka dostali britskí ministri možnosť prečítať si varovnú správu z pera úradníka ministerstva vnútra Iana Achesona, podľa ktorého sa vo väzniciach Anglicka a Walesu radikalizovali tisíce moslimov.
     
    Dospel dokonca k veľmi varovnému číslu – 12 500 zradikalizovaných vyznávačov islamskej viery. Preto dôrazne odporučil väzňov tohto typu izolovať od ostatných.
     
    - Reklama -