Správa o zneužívaní detí v gréckych utečeneckých táboroch je vraj prehnaná. Kto to tvrdí?

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Kanakis povedal, že ho nahnevala dnešná správa v britskom týždenníku The Observer, ktorý citoval dobrovoľníkov. Podľa nich sú deti v gréckych utečeneckých táboroch zneužívané a zo strachu ani nevychádzajú večer zo stanov.

     “V 14 táboroch sme prítomní celých 24 hodín. Tento druh zneužívania, ako uvádza správa, sa nikdy nestal,” dodal podľa tlačovej agentúry DPA Kanakis. Šéf organizácie Lekári sveta (MDM) vysvetlil, že až na dva prípady, ktoré sa v súčasnosti vyšetrujú, nie sú žiadne dôkazy o ďalšom zneužívaní detí v gréckych utečeneckých táboroch, kde žijú v stanoch tisíce migrantov.

    Kanakis vyzval na opatrnosť pri zverejňovaní takýchto článkov, ktoré podľa jeho slov extrémisti v Európe zneužívajú na podporu svojich názorov, že “migranti sú všetci zločinci”.            

     “Je nebezpečné tvrdiť 'Niekto mi to povedal' alebo 'Počul som to', ale neuviesť mená,” upozornil Kanakis. Agentúre DPA sa dnes nepodarilo skontaktovať s dobrovoľníkmi z charitatívnych združení, ktorí pre britský The Observer tvrdili, že sa dopočuli o sexuálnom násilí v táboroch. V Grécku bude totiž v pondelok štátny sviatok.

    - Reklama -