Mečiar prehovoril. Tvrdý odkaz Ficovi: Ničí sám seba

    0
    Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar s predsedom strany SMER-SD Robertom Ficom po rokovaní o zostavení vlády v roku 2006 (Autor: SITA)

    Oboch spája to, že na vrchole kariéry boli najmocnejšími politickými osobnosťami pod Tatrami. Jedna skupina voličov ich milovala a vzhliadala k nim, druhá časť ich nenávidela a pohŕdala nimi.

    Obaja sa navyše nevyhli škandálom a kontroverziám, ktoré rozpitvávali médiá.

    Na rozdiel od Roberta Fica je však Vladimír Mečiar už nejaký ten piatok na politickom dôchodku. A nad niektorými krokmi súčasného premiéra krúti 74-ročný Mečiar len nechápavo hlavou.

    „Načo mu bola teraz tretia vláda? Aj tak mu padne. Ničí sa sám,“ vyjadril sa kontroverzný politik pre štvrtkové vydanie denníka Plus JEDEN DEŇ.

    Zatraktívniť pracovné  prostredie

    Súčasná vláda by mala podľa Mečiara primárne vyvinúť zvýšenú snahu, aby mladí ľudia neutekali z vlasti do cudziny za lepšími pracovnými podmienkami.

    „Je potrebné, aby tu bola práca a aby jej cena išla hore. Ľudia musia dostať prácu doma. Treba ich tu udržať,“ dodal kedysi najvplyvnejší muž domácej politickej scény, ktorého amnestie zamedzili dovyšetrovaniu viacerých závažných trestných činov.

    - Reklama -