Rusko bude naďalej dodávať Arménsku zbrane

    0
    Arméni pália na azerbajdžanské pozície (Autor: SITA)

    “Pokiaľ ide o zbrane, spolupracujeme s Arménskom v súlade so stanoveným programom,” reagoval Putin na otázku, či Moskva dodávala Jerevanu zbrane. “Arménsko je členom Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO). Je naším spojencom a máme voči sebe obojstranné povinnosti. Rusko svoje záväzky vždy dodržiava,” rozvinul ďalej ruský líder a dodal, že na modernom trhu so zbraňami si dnes už každá krajina môže v podstate zakúpiť akúkoľvek zbraň.

    “Povedzme, že krajina ako Azerbajdžan, ktorá je producentom ropy s rýchlo rastúcou ekonomikou a dostatočným množstvom zlatých rezerv, si ich (zbrane) určite môže kúpiť, kdekoľvek sa jej zapáči,” povedal ďalej Putin. Zároveň však zdôraznil potrebu nenásilného riešenia existujúcich problémov medzi týmito dvoma krajinami.

    Ruský prezident viedol v stredu v Moskve rozhovory s arménskym prezidentom Seržom Sarkisjanom po tom, ako v uplynulých dňoch rokoval tiež s lídrami Azerbajdžanu a Turecka, teda dvoch krajín, ktoré majú s Arménskom značne napäté vzťahy.

    - Reklama -