„Nelovte Pokémonov, ale moslimov.“ Poisťovňa zúri pre zneužitie sloganu

    0
    Mobilná aplikácia Pokémon Go. (Autor: TASR)

    „Poisťovňa Kooperativa sa ohradzuje proti tomu, že na sociálnych sieťach sa objavila jej pozmenená reklama, ktorá teraz útočí na moslimov. Namiesto pôvodného sloganu Nelovte za jazdy Pokémonov začal po sieťach kolovať nápis Nelovte Pokémonov, ale moslimov. Poisťovňa oznámila, že je pripravená sa proti zneužitiu svojho sloganu brániť právnou cestou a zvažuje, že bude chcieť aj odškodné za poškodenie svojho mena. Falošný inzerát napodobňoval charakteristické zeleno-biele pútače s vtipnými sloganmi, ktoré poisťovňa vylepuje na mosty,“ napísal server Aktuálně.cz.

    Fotografiu s pozmeneným textom zverejnil na sociálnej sieti aj spolok Blok proti islamizaci a Kooperativa okamžite reagovala. K fotografii doplnila, že požaduje jej okamžité stiahnutie, lebo sa považuje za slušnú spoločnosť a nechce, aby jej meno ktokoľvek zneužíval týmto spôsobom. Poisťovňa zároveň pohrozila, že podnikne právne kroky, ak Blok proti islamizaci príspevok neodstráni. Politické zoskupenie príspevok skutočne odstránilo.

    Autorom fotomontáže je podľa servera Martin „Brooch“ Brož, ktorý sa podľa vlastných slov len snažil poukázať, že samotná poisťovňa zneužila nápad niekoho iného, keď upozornila na populárnu hru. Pretože je islam najsledovanejšou témou dňa, využil ho Brož ako nosič informácie. „Tak ako inak zareagovať, než to na tú prihlúplu kampaň napojiť,“ vysvetlil svoj postoj.

    - Reklama -