Nechutné! Migrant znásilnil za bieleho dňa dôchodkyňu na cintoríne v Nemecku

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)
    Najnovší prípad znásilnenia 79-ročnej dôchodkyne migrantom prilieva olej do ohňa, ktorý v nemeckej spoločnosti rozpútali sexuálne útoky počas novoročných osláv v nemeckom Kolíne. Po brutálnom útoku obeť skončila na dva dni v nemocnici. Ženu prepustili v utorok. 
     
    Obeťou znásilnenia sa obyvateľka domova dôchodcov v Ibbenbürene stala práve v čase, keď na cintorín prišla oplakávať svoju zosnulú sestru. Migrant z Eritrey, ktorý podľa oficiálneho stanoviska polície žije v Nemecku od roku 2013, svoju obeť napadol, ale krik a plač dôchodkyne, našťastie, ktosi počul a zalarmoval políciu. Žena podľa nemeckého denníka Bild chodila na cintorín pravidelne. 
     
    Páchateľ, ktorý skončil v rukách polície, má teraz na krku obvinenie zo znásilnenia a je vo vyšetrovacej väzbe. Podľa prokuratúry v Münsteri, ktorá prípad rieši, sa páchateľ pred zatknutím zdržiaval v ubytovni pre utečencov v meste Horstel a po príchode polície sa nebránil zadržaniu. Ak mu prokuratúra preukáže jeho vinu, hrozí mu v Nemecku za znásilnenie 15 rokov za mrežami. 

    Sexuálne útoky a napätie v spoločnosti 

    Už sexuálne útoky z novoročných osláv v Kolíne vzbudili hnev Nemcov namierený proti migrantom, ktorí boli za ne vo viacerých prípadoch zodpovední. Brutálne útoky islamských extrémistov z radov migrantov z minulého týždňa vybičovali napätie vyvolané sexuálnymi útokmi ešte viac. Nedeľňajšie znásilnenie dôchodkyne na cintoríne v Ibbenbürene je tak iba ďalším prilievaním oleja do ohňa protiimigračných vášní, ktoré sa s pribúdajúcimi utečencami šíria v Nemecku. 
     
    O útokoch z minulého týždňa sme písali TU .
     
    Sexuálne útoky nenechali nemeckých politikov chladnými a prednedávnom predstavil parlament opatrenia, ktoré poslanci schválili v novom zákone o sexuálnych útokoch. Táto nová norma prezývaná „nie znamená nie“, ruší pravidlo, podľa ktorého musela obeť znásilnenia dokázať, že sa pohlavnému styku fyzicky bránila. 
     
    O zákone sme písali TU.
     
    Zmena zákona pomôže podľa nemeckého ministerstva pre rodinu zvýšiť počet ohlásených sexuálnych útokov, lebo obete sú k sexu často prinútené zastrašovaním a vyhrážkami. „Zníži sa tak počet prípadov obvinení zo sexuálnych útokov, ktoré končia v šuplíku a (zákon) zabezpečí, aby boli vinníci spravodlivo potrestaní,“ uviedla nemecká ministerka pre rodinu Manuela Schwesigová. 
     
    - Reklama -