Znásilnenie v Nemecku sa bude hodnotiť inak. Pozrite sa ako

    0
    Na prelome roka pobúrili nemeckú verejnosť útoky arabských prisťahovalcov so sexuálnym podtónom v Kolíne nad Rýnom na miestne ženy. (Autor: Facebook, Bear Witness Central)

    Poslanci podporili vládou schválenú reformu zákona, ktorá by ho mala uviesť do súladu s právnymi normami v iných vyspelých krajinách.

    Schválená reforma definuje trestný čin znásilnenia širšie ako doteraz: za znásilnenie bude považovaná aj situácia, keď k pohlavnému styku došlo “proti zjavnej vôli” obete.

    Obeť nebude musieť ani dokazovať, že sa pred násilníkom aktívne bránila, ako to stanovuje súčasný zákon.

    Desatina činov

    Debatu, ktorá vyústila do reformy trestného zákona, spustili silvestrovské útoky na ženy v Kolíne nad Rýnom a ďalších nemeckých mestách, pričom do mnohých z nich boli zapletené skupiny migrantov arabského a severoafrického pôvodu.

    Minister spravodlivosti Heiko Maas pri zdôvodňovaní návrhu zmien v doteraz platnom zákone svojho času povedal, že novela je potrebná, pretože v súčasnosti sa v Nemecku iba osem percent procesov s osobami obvinenými zo znásilnenia končí ich odsúdením – a štúdia ukázala, že hlásená je iba jedna desatina znásilnení.

    - Reklama -