Publicista: Pár ľudí bude mať penu na ústach, ale inak sa k utečencom budú Nemci správať slušne

    0
    Jaroslav Šonka (Autor: ReproFoto: ČT)

    „Ja by som slovo ,migrant‘ v tomto prípade vôbec do úst nevzal, to sa v Nemecku nepoužíva. Je to tak, že medzi všetkými ľuďmi existuje určité percento deviantov a zaujímavé je, že v tom spravodajstve ten prvý človek v Mníchove vyjadroval svoj obdiv k Breivikovi – a to nebol žiadny migrant, bol to čistý árijec a Nór. Čiže na to, aby človek analyzoval tieto veci, potrebuje chápať detaily a tie detaily sú pre Nemcov také, že oni majú s tým miliónom utečencov značné skúsenosti,“ hovorí Jaroslav Šonka.

    Pripomenul aj situácie, keď v škole príde do triedy študent a začne strieľať do svojich spolužiakov. S týmto fenoménom má, bohužiaľ, skúsenosť už aj Nemecko a ani v tomto prípade nešlo o činy migrantov. Nemci vraj toto všetko chápu. „Desať percent podporovateľov AfD bude mať ,penu na ústach‘ a budú nadávať na utečencov, ale ten problém je v niečom inom,“ trvá na svojom názore publicista.

    Keď si vraj uvedomíme, že len v roku 2015 prišlo do Nemecka viac ako milión utečencov, ale len traja z nich sa zachovajú agresívne, tak môžeme povedať, že utečenci sa správajú vo všeobecnosti mierne, aj keď sa tí traja z milióna pokúšali spáchať naozaj hrozné činy. Nemci už za uplynulý rok vedia o integrácii utečencov svoje, na rozdiel od iných národov v Európe utečencov dennodenne stretávajú a vidia, že väčšina z nich sa správa slušne.

    - Reklama -