VIDEO Je to vonku. Bitka ruského policajta s americkým kukláčom, ktorá spôsobila medzinárodný škandál

    0
    Ruská televízia NTV zverejnila zábery z bitky medzi ruským policajtom a údajným pracovníkom ambasády Spojených štátov v Moskve. Zatiaľ čo americká strana tvrdí, že počas incidentu zo 6. júna tohto roku bol napadnutý jeden z ľudí pôsobiacich v ambasáde, ruská strana oponuje, že sa ruský policajt snažil zabrániť neznámemu mužovi vstúpiť na pôdu Spojených štátov, čím zamestnancov ambasády bránil.
     
    VIDEO z incidentu nájdete TU.
     
    Vo zverejnenom videu vidieť na záberoch muža, ktorý vystúpil z taxíka a zrejme sa chystal vojsť do budovy patriacej Spojeným štátom, keď sa tu zrazu na neho vrhol policajt a chcel mu v tom zabrániť. K útoku podľa ruskej strany došlo preto, že muž, ktorý vystúpil z taxíka, mal na hlave kuklu a nepredložil doklady. Ruský strážca zákona sa preto rozhodol konať. Pracovník ambasády sa ale s vypätím síl vplazil do budovy, takže ruský policajt ho musel pustiť.
     
    Ruská televízia NTV, ktorá má podľa ČTK blízko k ruským tajným službám, tvrdí, že napadnutý muž môže byť pracovníkom CIA, ktorý sa vracal z tajnej operácie späť na bezpečnú pôdu.
     
    Americká strana sa sťažuje, že v posledných dvoch rokoch čelia jej diplomati v Rusku šikanovaniu a útok na jedného zo zamestnancov je len ďalším dôkazom neprijateľného správania ruských tajných služieb. Aby Spojené štáty dali najavo, že svoju sťažnosť myslia naozaj vážne, americký minister zahraničia John Kerry vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby provokatívne akcie zastavil.
     
    - Reklama -