Elitný policajt: Nech majú občania zbrane. My nemôžeme byť všade

    0
    Pušky, pištole a revolvery. (Autor: youtube)

    „Cena akcií najväčšieho amerického výrobcu pištolí Smith & Wesson v pondelok vzrástla o takmer sedem percent. Akcie konkurenta Sturm, Ruger & Co. posilnili dokonca o 8,5 percenta,“ píše ČTK.

    Členovia Demokratickej strany začali okamžite volať po obmedzení prístupu k zbraniam, lebo sa ukázalo, že Omar Mateen si kúpil zbrane len krátko pred činom. Demokrati sa domnievajú, že k masakru nemuselo dôjsť, keby sa legálny prístup k zbraniam sprísnil.

    Omar Mateen zabil v gej klube Pulse 49 ľudí a viac ako päťdesiat osôb zranil. Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump obvinil dosluhujúceho prezidenta Baracka Obamu, že nespája tento čin s radikálmi z Islamského štátu. Obama kontroval, že Trump zneužíva hrozný čin v kampani, a zdôraznil, že neexistuje jasné puto medzi Omarom Mateenom a Islamským štátom, a to aj napriek tomu, že Islamský štát sa k hroznému činu prihlásil.

    Ako si chcete vysvetliť nesmiernu hlúposť EÚ?

    Šéf českej elitnej protiteroristickej jednotky (URNA) Libor Lochman k tomu v rozhovore pre server Aktuálně.cz dodal, že policajti nemôžu stáť úplne všade, takže je v poriadku, keď občania dostanú možnosť brániť sa proti násilným akciám radikálov či pomätencov. Príkladom je Izrael, kde sa občania aktívne bránia, keď sa ocitnú v nebezpečnej situácii. Keby mal pri sebe zbraň niektorý z návštevníkov klubu Pulse, masaker nemusel mať až také obludné rozmery.

    V žiadnom prípade preto nerozumie tomu, prečo sa EÚ tak veľmi snaží obmedziť legálne držanie zbraní. „Ako si chcete vysvetliť nesmiernu hlúposť? Ja si to jednoducho neviem vysvetliť. Buď ide o nejaký – pre mňa nepochopiteľný – zámer, alebo ide o flagrantnú neznalosť a hlúposť úniových úradníkov. Stále budem opakovať: občan má právo na sebaobranu, aby sa mohol pri napadnutí brániť útočníkovi, ktorý sa mu snaží vziať život nelegálne držanou strelnou zbraňou,“ hovorí Lochman.

    A stále dúfa, že – podľa neho nezmyselná – smernica neprejde.

    - Reklama -