VIDEO Merkelová nie je žena, ktorá môže niečo rozhodovať. Tají vám, čo sa deje. Expert prišiel na vidiek a vyložil karty

    0
    Angela Merkelová, predsedníčka vlády Nemecka (Autor: SITA)

    Do Třebíča na besedu o migrácii a bezpečnosti zavítal bývalý policajný prezident Stanislav Novotný, teraz podnikateľ, publicista a predseda Asociácie nezávislých médií. „Migrácia sprevádza ľudstvo po celú jeho históriu. Ľudia sa sťahovali, aby sa vôbec uživili, alebo naopak prepadávali tých, ktorí sa mali lepšie. V nedávnej minulosti sťahovali celé národy násilne tak stalinovské Rusko, ako aj nacisti,“ upozornil v úvode. Príčin súčasnej migrácie je veľa. „Mali by sme odstraňovať tie, ktoré sme sami zavinili. Migračná vlna, ktorá sa na Európu valí z juhu a juhovýchodu, prípadne sa bude valiť neskôr z východu – hlavne z Ukrajiny, má hlavne ekonomické dôvody. Čo je prirodzené. Ľudia sa chcú mať lepšie. Najhoršie ale je, že túto poslednú vlnu sme do značnej miery vyprovokovali tým, že bojujeme (ako Západ) všade, kde sa dá. A že my sami chceme uchmatnúť ďalšie zdroje a podeliť sa o niečo, čo pôvodne patrilo tým národom,“ domnieva sa. „Často sme vytvorili neznesiteľné podmienky v mnohých krajinách,“ doplnil.

    Medzinárodné právo je v troskách

    „Rozorali sme to, čo akúsi bezpečnosť doposiaľ vytváralo. Medzinárodné právo do určitej miery existovalo – Bezpečnostná rada OSN. Bolo dôležité, aby, ak sa chcelo niekde zasiahnuť, celý tento proces prebehol. Kosovom bol tento princíp opustený a medzinárodné právo je teraz v troskách,“ povedal bývalý policajný prezident. „Kvôli pokusom naprávať svet a vyvážať typ demokracie, ktorá nemá v týchto krajinách miesto, sa nachádzame v situácii, že sa vraciame do obdobia pred prvou svetovou vojnou. Do bismarckovskej doby, keď sa politika robila veľmi pragmaticky a zároveň veľmi tajne, potichu, zložito. Nikto nevedel presne, kto uzavrel s kým zmluvu a proti komu vlastne. To bol potom dôvod, prečo došlo k prvej svetovej vojne. Pre chytráctvo a neschopnosť neexistoval systém, ktorý by bol väčšinou veľmocí rešpektovaný. Do takejto situácie sa dnes dostávame,“ uviedol.


    Zdroj: YouTube/Stanislav Novotný – Migrace a bezpečnost občanov

    O čo tu vlastne ide?

    „Naozaj vlastnou vinou. Aj vinou tých, ktorí niečo také odsúhlasili. Čo si vtedy neuvedomovali, že ak siahnu na územie cudzieho štátu s nedostatočným zdôvodnením, bez súhlasu OSN, potom sa aj ostatní budú správať podobne? A nemožno sa čudovať gruzínskej vojne, Osetsku, Abcházsku a tak ďalej. To isté sa týka nárokov Turecka, provokácie Saudskej Arábie či rekolonizačných snáh Francúzska,“ konštatoval. „Všetky tieto ataky vytvárajú ďalšie. A keď k tomu ešte zistíte, kto toto všetko podporuje, pretože z imigrantstva sa vytvára veľký biznis… Do značnej miery sú aj tí ľudia verbovaní. Typické je to hlavne v severnej Afrike. Keď dokonca zistíte, že zberné tábory, napríklad v Rakúsku, sú v správe firmy, ktorá je súčasťou banky, kde je pán Soros, ktorý figuruje v kadejakých farebných revolúciách, tak si hovoríte, o čo tu vlastne ide,“ povedal Stanislav Novotný.

    Migračná vlna vytvára sociálne napätie

    Ide podľa neho o veľký biznis. „Ale pozor, imigranti samotní z neho majú len zlomok. Výrazne však bohatnú firmy, ktoré poskytujú za štátne prostriedky odevy, potraviny, prenajímajú priestory atď. A tiež rôzne neziskové organizácie pôsobiace aj propagandisticky,“ povedal. Veľmi zásadnou vecou je podľa neho neopierať sa priamo do utečencov. „Chcú sa proste mať dobre. Pokiaľ si prídu v Nemecku bez práce na také slušné prostriedky, prečo by do toho nešli. To je naša vina, náš problém,“ zdôraznil.

    Podľa Novotného sa náklady na jedného utečenca vyšplhajú na 100-tisíc. „Porovnajte ich, prosím, so starobnými dôchodkami. Takúto nerovnosť nie je možné vytvoriť. Migračné vlna už len týmto faktom vytvára sociálne napätie. Čo znamená veľké nebezpečenstvo. Je to bezpečnostné ohrozenie. Skôr alebo neskôr musí dôjsť ku konfliktu,“ objasnil. „Ak by dochádzalo k riadenej migrácii, kde si štát bude určovať, koho chce a koho nechce, či je ten človek schopný pracovať, naučiť sa jazyk, vyučiť sa remeslu a nenesie si problém z minulosti – tomu sa dá ešte rozumieť. Ale nedá sa rozumieť tomu, že bez ohľadu na to, kto to je, budeme udeľovať občianstvo,“ upozornil. Jednou z najväčších absurdností, ku ktorej podľa neho pristúpila aj Česká republika vlani v máji, je to, že budú mať aj hlasovacie právo na miestnej úrovni. „Pri druhom čítaní boli v minulý rok v máji proti len dvaja poslanci. Takže tým, ktorí sa teraz snažia prihriať si polievku na migračnej vlne, by som rád toto nedôstojné hlasovania pripomenul. Ak teda zosilnie počet migrantov, tak bez toho, že by vytvárali v tej obci nejaké hodnoty, budú mať volebné právo. Čo je veľmi vážna vec a oslabuje to inštitút občana. Občianstvo je niečo, čo primárne patrí k demokracii. Zasluhuje sa. Vo Švajčiarsku susedia v tej dedine hlasujú, či chcú toho človeka za spoluobčana. Takže sa musí snažiť a prispôsobiť sa,“ vysvetlil.

    Grófske rady od tých, ktorí sami do vlastného domu neprijmú nikoho

    „My si dovolíme prijímať tento ťažko identifikovateľný prúd ľudí, väčšina prichádza pravdepodobne z ekonomických dôvodov. Mnohí z nich v sebe nesú bezpečnostné riziko. A to faktor, že sa dostanú do konfliktu s pôvodným obyvateľstvom. Nemôže to byť inak. A ak niektorí mudrci tvrdia, že české obyvateľstvo je nevyspelé, že musí migrantov prijať… Pritom to sú ľudia, ktorí do vlastného domu neprijmú nikoho. Sú to grófskej rady a často zaplatené. Radia nám, že máme sebavedome prijímať niekoho, komu nerozumieme a koho máme živiť. Tak to, prosím, ďakujem pekne. Mali by sme hlasno povedať, že takto teda nie,rozohnil sa Novotný. Naša politická scéna podľa neho nie je schopná reflektovať to, že sú ľudia znepokojení, že sa oprávnene boja. „Nie sú schopní (politici) za to niesť zodpovednosť a ľuďom situáciu vysvetľovať. V tom prípade musíte zafungovať vy ako voliči. Inak to nejde,“ zdôraznil.

    Ide o to, dostať Európu na kolená

    Potom sa venoval chybám minulým, trebárs kolonializmu, za ktoré Česká republika vinu nenesie. „Obrovské maslo na hlave majú Francúzsko, Anglicko, Nemecko, ktoré potrebovali obrovské migračné skupiny na prácu vo svojich krajinách. Dnes sa snažia zviesť zodpovednosť na niekoho iného, kto v tom v podstate nejde. To si nemôžeme nechať páčiť,“ konštatoval. Veľké migračné vlny sú podľa neho úplne zjavne podporované. „Ide trochu o to, dostať Európu na kolená. Ona už v podstate na kolenách je. Ak ju dorazí táto veľká nekontrolovateľná migračná vlna, tak definitívne bude bez obrany. Už teraz sa de facto nevie brániť vojensky. Zbavili sme sa možnosti brániť svoje vlastné hranice,“ domnieva sa Stanislav Novotný.

    Neexistuje podľa neho žiadna koncepcia účinnej ochrany hraníc. „Strašne sa klame. Aj keď niekedy náhodou ministrovi unikne informácia, že sa po Európe pohybujú ľudia, o ktorých identite nič nevieme. Tento údaj je známy. Často unikajú informácie z tajných služieb – rakúskych, nemeckých, francúzskych. Snažia, aby sa verejnosť dozvedela, čo sa deje. Rad z nich nesúhlasí s politikou svojich štátov. Problém je, že sa dejú veci bez kontroly. Keď som niekde doma, mal by som rozhodovať o tom, kto ku mne príde na návštevu, kto u mňa môže bývať. Dozvedáme sa, že budú prijímaní ľudia bez pasov. Toto je nehoráznosť. A potom sme ešte označovaní za xenofóbov. Ľudia nám dávajú rôzne nálepky. Pritom je zjavné, že práve oni sa dopúšťajú zrady na vlastnom národe, vlastnej kultúre, obyvateľstve,“ vyhlásil.


    Musíme vedieť povedať nie

    Islamský štát je podporovaný podľa názoru Novotného niektorými štátmi. „Bez nich by nemohol existovať. Predáva sa ropa európskym i americkým spoločnostiam hlboko pod cenu. Je to obrovská chyba. O Saudskoaraboch netreba ani hovoriť. Tam vieme, že je záujem na podpore Islamského štátu obrovský. V Turecku sa stále viac hovorí o obnove Osmanskej ríše. To je potrebné vedieť,“ prezradil policajný exprezident. Ak sa chceme účinne brániť, opäť potrebujeme podľa jeho vyjadrenia národný štát. „Len na úrovni národného štátu sme ako-tak schopní zorganizovať nejakú správu krajiny,“ domnieva sa. Vlastenectvo podľa neho stojí na jazyku a na nejakom ohraničenom teritóriu, ku ktorému máme dlhodobý vzťah. „Dnes sa v Európe dohovárame lámanou angličtinou. Voličom ale potrebujeme veci vysvetliť v národnom jazyku. Aby si Európa naozaj rozumela, musela by hovoriť jedným jazykom. Teraz hovoríme jazykom krajiny, ktorá možno z Únie vystúpi. Aj preto je dôležité, aby zostali národné štáty. Jediný zmysluplný projekt je Európa národov. To, čo si predstavoval Jiří z Poděbrad. To zmysel má. V Českej republike máme robiť vyváženú politiku, ktorá sa k nám hodí. Stredoeurópsku politiku. Veľmoci vždy budú mať svoje záujmy a do istej miery prehliadať malé krajiny. Máme ich rešpektovať a baviť sa s nimi so všetkými. Mať vlastnú politiku. Raz poklonkovať Moskve a potom zase Washingtonu a Bruselu. To nedáva žiadny zmysel. Nikto si nás potom ani nebude vážiť. Musíme vedieť povedať aj nie. Dať najavo, že máme svoj vlastný názor,“ povedal.

    Merkelová nerozhoduje sama za seba

    Ak sa po Európe budú podľa neho pohybovať ľudia, o ktorých nič nevieme, nebude zaistená ani bezpečnosť Česka. „Čo nie je privátne namierené proti imigrantom. Tí idú za lepším. Ale proti teroristom. A tým, ktorí nám sem chcú násilne implementovať nejakú cudziu kultúru. Ak chcete v nejakej krajine žiť, musíte sa prispôsobiť. Keď som v nejakej krajine, tiež sa snažím prispôsobiť miestnym zvyklostiam,“ konštatoval. V závere odpovedal na otázky divákov. Napríklad, prečo kancelárka Merkelová pozvala do Nemecka neobmedzený počet migrantov. Podľa Novotného problémom Nemecka je, že je stále čiastočne okupovanou krajinou. „Často tak vidíme, že Nemecko sa stáva nástrojom zaoceánskej politiky,“ povedal. Potom hovoril o ľuďoch, ktorí po prevrate prešli na druhú stranu. Konkrétne Angela Merkelová podľa jeho tvrdení často jazdila za odmenu do Sovietskeho zväzu a písala práce, ktoré sa až tak netýkali chémie, ale skôr rozvoja socializmu. „Tento druh ľudí sa dosť často, najmä vo východnej Európe dostal do vedúcich pozícií. Pani Merkelová pre mňa nie je žena, ktorá môže rozhodovať sama za seba. Pred piatimi rokmi vyhlásila, že multikulturalizmus zlyhal. Aby o tri roky neskôr začala hovoriť niečo úplne iné. Je tu celý rad ďalších momentov. Je to vzdelaná žena, v skutočnosti je aj dosť tvrdá. Ja ju ale považujem za veľmi neslobodnú,“ uzavrel Stanislav Novotný

    - Reklama -