VIDEO Ubytovňu v Nemecku zapálili samotní migranti. Natočili to na mobil a ešte sa s tým chválili novinárom

    0
    Požiar na výstavisku v Düsseldorfe (Autor: Reprofoto: Facebook)

    Hala na výstavisku v Düsseldorfe je centrálnym mužským zariadením pre celú krajinu Severné Porýnie-Vestfálsko. Odtiaľ úrady migrantov rozmiestňujú po celej krajine. Predtým, ako došlo v utorok okolo poludnia k požiaru haly, v nej malo žiť podľa servera Novinky.cz 282 migrantov. V čase nešťastia sa ich v objekte nachádzalo asi 130.

    Miestne médiá po požiari uviedli, že polícia z miesta odviedla niekoľko podozrivých ľudí. Objavila sa aj fotografia muža odvádzaného v putách. Identitu zadržaných polícia neoznámila, podľa médií je však minimálne jeden z nich zo Sýrie a jeden z Iraku. Hasiči medzitým potvrdili, že neexistuje dôkaz, že by útok prebehol zvonku, a nepravdepodobná je aj technická porucha, pretože požiar sa rýchlo rozšíril po celej budove.

    Denník Express rovno píše, že oheň založili utečenci. Príčinou zámerného požiaru mala byť frustrácia. Jeden zo zadržaných sa mal dokonca novinárom chváliť so zábermi z horiaceho vnútra haly. Tá v podstate ľahla popolom. Časť strechy sa prepadla a hrozí, že zvyšok sa zrúti. Škoda je odhadovaná na desať miliónov eur.

    Povolaných bolo 70 hasičov. Vestfálska metropola, ktorá má šesťstotisíc obyvateľov, sa ponorila do čierneho dymu a úrady vyzvali obyvateľov v okolí, aby nevetrali a v ideálnom prípade ani nevychádzali von.

    - Reklama -