Vlani polícia extrémizmus nevidela. A teraz zrazu… Kde sa stala chyba?

    0
    Čelo sprievodu proti islamizácii (Autor: Marek Kravjar)

    Po tom, ako si poslanec ĽSNS Peter Krupa priniesol do parlamentu zbraň a médiá objavili jeho staršie statusy na sociálnej sieti, polícia ľudáckeho poslanca začala vyšetrovať. Zákonodarca totiž píše o smradľavých židákoch“ a podľa niektorých médií aj o postrieľaní vládnych predstaviteľov.

    Vyšetrujú sa už aj protirómske vlakové letáky Kotlebovej strany, ktoré sa našli v linkách, kde fungujú jeho hliadky.

    Ako informuje portál Aktuality.sk, tento rok polícia stihla zistiť už 34 extrémistických trestných činov. Vlani pritom polícia zadokumentovala iba 30 extrémistických trestných činov. Na vine môžu byť zmeny z roku 2014, keď s výnimkou Bratislavského kraja boli zrušené krajské oddelenia extrémizmu a zároveň polícia zaviedla priestupky na poli extrémizmu.

    Policajný prezident Tibor Gašpar kritiku odmieta. Dnešný systém je podľa neho nastavený lepšie než v minulosti. Tvrdí, že problematike sa venuje rovnaký počet policajtov, len sú medzi nimi aj vyšetrovatelia. V minulosti boli totiž na extrémizme len operatívci. Pokles extrémistických trestných činov na vlaňajších tridsať vysvetľuje celkovým poklesom kriminality. 

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -