Moslimský starosta Londýna je vo funkcii len pár hodín a už páli na všetky strany

    0
    Starosta Londýna Sadiq Khan (v strede). (Autor: Twitter/Sadiq Khan)
    Server britského denníka The Guardian uverejnil vyjadrenie nového londýnskeho starostu Sadiqa Khana pre Observer. V súčasnosti najmocnejší muž mesta nad Temžou si posťažoval, ako sa vo volebnej kampani správali konzervatívny premiér David Cameron a konzervatívny kandidát na starostu Zac Goldsmith. Khan vraj dúfal, že sa budú viesť spory o bývanie, opravu či životné prostredie.
     
    „Ale David Cameron a Zac Goldsmith sa rozhodli rozdeliť spoločnosť v snahe získať hlasy v niektorých oblastiach a potlačiť hlas voličov v iných častiach mesta,“ uviedol Khan. „Rôznymi narážkami vyvolávali strach a snažili sa proti sebe poštvať príslušníkov rôznych etnických a náboženských skupín. Bolo to ako vystrihnuté z kampane Donalda Trumpa,“ pokračoval. Ponechá vraj na Davidovi Cameronovi, či sa bude chcieť ospravedlniť.
     
    Khan však nijako zvlášť nešetril ani predsedu vlastnej Labouristickej strany Jeremyho Corbyna. Ten sa nezúčastnil na ceremoniáli v katedrále Southwark, kde Khan podpísal sľub starostu mesta. A podľa všetkého sa mu príliš nepáčilo, že sa tak stalo bez účasti Jeremyho Corbyna.
     
    Odkázal mu preto, že by mal zjednocovať stranu, ale zároveň by sa mal snažiť osloviť čo najširší okruh občanov, lebo len s tradičnými labouristickými voličmi sa premiérom nikdy nestane. Musí nájsť cestu, ako osloviť stredového voliča a nespokojného voliča konzervatívcov. Aktivisti, ktorí Corbynovi pomohli do čela strany, mu podľa Khana nebudú stačiť k víťazstvu.
     
    - Reklama -