Začal sa súd so silvestrovskými útočníkmi z Kolína. Urobí sa spravodlivosti zadosť?

    0
    Námestie pred železničnou stanicou v Kolíne nad Rýnom (Autor: SITA)

    Námestie pred železničnou stanicou v Kolíne nad Rýnom sa počas silvestrovskej noci zmenilo na vojnovú zónu. Mladí muži tu napádali a sexuálne obťažovali ženy, čím zrejme chceli odpútať pozornosť od okrádania, ktoré praktizovali aj na mužoch. „Zločiny spáchala skupina ľudí, ktorí pochádzajú najmä zo severnej Afriky a arabských krajín,“ vyhlásil policajný šéf na tlačovej konferencii, ktorá sa vtedy konala s tým, že taká situácia sa nemôže tolerovať. Aj napriek rozsiahlemu kamerovému systému sa podarilo zadržať iba päť ľudí.

    Viac sme o téme písali TU.

    Najnovšie informácie hovoria, že sa začal súdny proces, na ktorom dvaja bratia alžírskeho pôvodu vo veku 23 a 26 rokov čelia obvineniu z obťažovania a pokusu lúpeže mladej ženy, ktorú spolu s ďalšími mužmi počas silvestrovskej noci obkľúčili a obchytávali na bokoch, zadku a pokúsili sa jej tiež siahnuť na prsia. Z kabelky, ktorou sa bránila, jej zobrali mobil. Ten sa neskôr našiel u jedného z obvinených.

    Ako píše iDnes.cz, obaja muži obvinenia odmietajú. K tomu, akým spôsobom získali ukradnutý mobil, sa nevyjadrili a v úvode súdneho procesu mlčali. Prisťahovalci vyčíňali vo viacerých nemeckých mestách. Len kolínska polícia zaznamenala viac ako tisíc trestných oznámení, z ktorých asi 400 malo prívlastok trestný čin sexuálnej povahy. Udalosti silvestrovskej noci vyvolali v krajine veľké pobúrenie a prispeli aj k poklesu ústretovosti, ktorú Nemci voči utečencom zo začiatku migračnej krízy prejavovali.

    - Reklama -