Silvestrovské peklo. V Kolíne nad Rýnom to vrelo, imigranti obťažovali a okrádali Nemky, mesto hlási až 80 obetí

    0
    Utečenci na stanici (Autor: SITA)

    Z miesta, kde sa malo oslavovať a zabávať, sa stala vojnová zóna. Muži napádali ženy, sexuálne ich obťažovali a potom okrádali aj mužov. Sexuálnym obťažovaním tak zrejme chceli odviesť pozornosť od krádeží. V súvislosti so silvestrovskými udalosťami, ktoré sa stali pri kolínskej železničnej stanici, sa skloňuje aj slovo „znásilnenie“, informuje server breitbart.com.

    Z Afriky a arabských krajín

    Jedna z obetí, 28-ročná Katja L., tvrdí, že sa vybrala v ranných hodinách na stanicu s dvomi dievčatami a priateľom. „Keď sme prišli na stanicu, veľmi nás prekvapila skupinka, ktorú sme tam stretli,“ opísala. Túto skupinku podľa nej tvorili výlučne mladí muži. Keď okolo nich prechádzala, začala sa pravá nočná mora. „Najprv som cítila ruku na zadku, potom na prsiach a potom všade. Hoci sme kričali, vôbec sa nezastavili. Bola som zúfalá. Ešteže som na sebe mala nohavice a sako,“ doplnila.

    Iné dievča také šťastie nemalo, mladí muži jej roztrhli pančuchy aj spodnú bielizeň. Nielen Katja, ale aj ostatní svedkovia hovorili o gangoch mužov, ktorí sa im smiali, ťahali ich za vlasy a oplzlo na nich pokrikovali. Istý policajný zdroj dokonca uviedol, že na stanici došlo aj k „znásilneniam“. Zatiaľ polícia identifikovala až neuveriteľných 80 obetí týchto útokov, z toho 35 má byť sexuálnych obetí. Iných napadli alebo okradli.

    Námestie pred železničnou stanicou v Kolíne nad Rýnom počas silvestrovských osláv:


    Na tlačovej konferencii v Kolíne potvrdil policajný šéf Wolfgang Albers, že útoky spáchali prisťahovalci. „Zločiny spáchala skupina ľudí, ktorí pochádzajú najmä zo Severnej Afriky a arabských krajín,“ vyhlásil policajný šéf s tým, že taká situácia sa nemôže tolerovať.

    Nový rozmer násilia

    Imigranti však neútočili len na Nemky, ale bili sa aj sami medzi sebou. Navyše hádzali do davu aj zábavnú pyrotechniku. Zúfalá z nich bola aj polícia. Ďalší svedok opísal, že sa chcel dostať s priateľkou do bezpečia, ale zablokovali im cestu. „Boli sme veľmi vystrašení. Zo stanice sme utiekli,“ povedal svedok.

    Aj napriek desiatkam napadnutých mužov a žien, a kamerovému systému polícia zatkla len päť ľudí. „Ide o úplne nový rozmer násilia. Je to niečo, čo sme tu ešte nemali,“ uviedla polícia. Niekoľko nemeckých miest sa zachovalo rozvážnejšie a silvestrovské ohňostroje zatrhli. Nechceli vyvolať hluk, ktorý by imigrantom mohol pripomínať vojnovú zónu.

    Ako vyšlo najavo po incidentoch, na stanicu poslali len desať dôstojníkov a podľa neoverených informácií si mali dokonca z obetí robiť posmešky, že sa mali lepšie ubrániť, respektíve, že neboli voči napadnutiu dostatočne ostražití.

    Celý chaos sa podarilo natočiť istému Turkovi. Nebol však zďaleka jediný, kto si situáciu nahrával na telefón.

    - Reklama -