Islamský štát vystrelil rakety na Turecko. A to sa nedalo…

    0
    Detskí vojaci islamského štátu. (Autor: repro foto Youtube)

    Rakety vypálené z územia ovládaného extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS) dopadli na tureckej strane hranice v blízkosti nemocnice a zasiahli ubytovňu pre učiteľov, na čo turecká armáda odpovedala cezhraničnou delostreleckou paľbou na postavenia militantov. Podľa nemenovaných zdrojov z bezpečnostných zložiek, na ktoré sa odvoláva Reuters, zasiahlo dnes Kilis celkovo päť rakiet. 

    Podľa údajov prevzatých agentúrou AP sú obeťami dnešnej paľby na Kilis tri deti pochádzajúce zo Sýrie a jeden dospelý Sýrčan. Uvedené pohraničné mesto, kde utečenci zo Sýrie počtom prevyšujú miestne obyvateľstvo, pritom býva v posledných týždňoch často terčom podobných útokov. “Tieto (rakety) pochádzajú z oblasti Dáišu v Sýrii,” potvrdil pre stanicu TRT Haber oblastný guvernér Süleyman Tapsiz, pričom použil arabskú skratku staršieho názvu IS. Tureckí vojaci podľa neho “vyhľadávajú súradnice” militantov a “likvidujú ich delostreleckou paľbou”.

    Odhaduje sa, že v meste Kilis našlo útočisko až 110 000 utečencov zo Sýrie. Výsledkom tri dni trvajúcej raketovej paľby na toto mesto bolo minulý týždeň vyše 20 zranených ľudí. 

    - Reklama -