Vláda je príliš centralistická. Správa sa byrokraticky a podceňuje komunálnu politiku, myslí si Rybníček

    0
    Richar Rybníček, primátor mesta Trenčín (Autor: SITA)

    Regionálny politik si podľa jeho slov pamätá presný moment, v ktorom sa rozhodol, že si založí stranu. „Dozrelo to vo mne 20 minút po zverejnení volebného exit pollu na Markíze. Aj keď som vstup do veľkej politiky avizoval už dávnejšie,“ povedal Rybníček v rozhovore pre Aktuality.sk. Zlyhanie KDH ho presvedčilo, že na Slovensku chýba silná, pravicová konzervatívna strana. 

    Vrcholoví politici podľa neho komunálnych neberú dostatočne vážne. Myslí si, že “komunálni politici by mali mať oveľa väčší podiel na rozhodovaní a riadení o tejto krajine”. Riešenie otázky, ako lepšie slúžiť občanom, vidí v decentralizácii. „Vláda je príliš centralistická, teda etatistická. Správa sa byrokraticky a podceňuje komunálnu politiku,“ myslí si Rybníček.

    Primátor Trenčína plánuje založiť konzervatívnu stranu, ktorá priláka aj liberálnejších voličov. Chce zmeniť aj fakt, že strany sú voličmi vnímané najmä cez etické princípy. Nemá to byť strana položená na konfesnom základe. Má byť položená na normálnych hodnotách, ktoré hovoria, že sa má rozumne šetriť, že sa nemá veľa míňať a moc nemá byť centralizovaná, ale má byť daná obyvateľom. Samozrejme, za istých pravidiel a fiškálnej disciplíny,“ myslí si Rybníček.

    Aj keď zatiaľ neboli v kontakte, spoluprácu si Rybníček vie predstaviť aj s predstaviteľmi firmy ESET Miroslavom Trnkom a Antonom Zajacom. „Hodnotovo a ani inak nie sme vzdialení. Myslíme si, že krajina by mala fungovať inak a lepšie,“ uviedol Rybníček.
     

    - Reklama -