Nevydarená diplomovka, ktorá má aj napriek tomu právo na obhajobu. O čom hovorí poslankyňa Pčolinská?

    0
    Poslankyňa NR SR za hnutie SME RODINA - Boris Kollár Adriana Pčolinská (Autor: SITA)

    Pčolinská je sklamaná, že väčšina naformulovaných cieľov je vágna a bezobsažná a vytvára ideálny priestor pre alibizmus a populizmus. Väčšinu zámerov Ficovej vlády totiž podľa nej nebude možné vôbec vyhodnotiť. Na poslankyňu a vysokoškolskú pedagogičku Pčolinskú pôsobí programové vyhlásenie vlády ako “nie celkom vydarená diplomovka.” Domnieva sa však, že “aj nevydarená práca má právo na obhajobu a tým pádom môže dostať aj lepšiu známku ako FX, čiže nevyhovujúci.”

    Parlament začne o programovom vyhlásení vlády (PVV) a o dôvere novej vláde rokovať v pondelok 18. apríla. Vláda v PVV kladie dôraz na štyri politiky. Prvou je boj s nezamestnanosťou. „Chceme 100 000 nových pracovných miest a pokles nezamestnanosti pod desať percent. Rozhodli sme sa pritvrdiť podmienky pre tých, ktorí nechcú pracovať,“ povedal v stredu Robert Fico. Druhou prioritou sú regionálne rozdiely. „Máme naplánovaných päť výjazdových rokovaní vlády do konca augusta, v ktorých chceme schváliť jedenásť akčných plánov pre najzaostalejšie okresy,“ konštatoval.

    Kabinet Roberta Fica chce zužovať priestor na korupčné správanie. Má záujem o účinnejší protischránkový zákon. Chce tiež uplatňovať princípy otvoreného vládnutia. Vláda bude podrobená podľa premiéra verejnej kontrole. Chce prijať aj nový ústavný zákon o konflikte záujmov a prelomiť tak bariéru ústavného súdu. Štvrtou oblasťou priorít je funkčný štát, v ktorom sa vláda bude sústrediť najmä na školstvo a zdravotníctvo. „Na školstvo dáme ročne v priemere o 500 miliónov eur viac,“ vyhlásil Fico.


     

    - Reklama -