Bratovražedný boj pravice a Matovičov zničujúci nájazd. Má KDH ešte ambície? Sníva o Golemovi a nemá šém

    0
    Poslanec NR SR za stranu OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Pravica bola názorovo rozdelená aj pred voľbami, no krok, ktorý urobili Most a Sieť, ju dostal do ešte väčšieho marazmu. „V horizonte najbližších rokov sa zatiaľ nečrtá postrehnuteľná nádej na jej vzkriesenie,“ píše publicista Július Gembický v denníku Pravda a dodáva, že hon, ktorý SaS a OĽaNO usporiadali na svojich niekdajších partnerov, pravici môže len viac uškodiť.

    Publicista si tiež myslí, že Igor Matovič to s kritikou predstaviteľov týchto strán preháňa. „Z hľadiska strednodobej stratégie zjednocovania strán napravo od stredu je Matovičov nájazd zničujúci a pravici sa to môže čo nevidieť vypomstiť,“ myslí si Gembický.

    Svetielko nádeje na záchranu pravice vidí v mimoparlamentnom KDH, ktoré však potrebuje charizmatického lídra. Hnutie sa podľa Gembického musí viac priblížiť k ľuďom a reálnemu životu. Publicista má jasno aj v tom, kto by mal podľa jeho predstáv nové KDH viesť. Nemal by to byť „golem z hliny“, ale prirodzená autorita, akou bol napríklad zosnulý Anton Srholec či obľúbený Róbert Bezák. 

    - Reklama -