Korporátne demokratické štetky. Emócie vybičované do krajnosti a následky…

    0
    Bernie Sanders (Autor: SITA)

    „Teraz Clintonová povedala, že zdravotné poistenie pre všetkých nebude nikdy schválené. Správne, súhlasím, že nikdy nezavedieme všeobecné poistenie, ak budeme mať prezidenta, ktorý sa nesnaží prekonať súčasnú situáciu,“ rozohnil sa Song v parku na Manhattane ako predrečník Bernieho Sandersa počas jeho kampane v štáte New York, informuje portál televíznej stanice CBS News.

    „Zdravotné poistenie pre všetkých nenastane nikdy, pokiaľ budeme voliť korporátne demokratické štetky, ktoré uprednostňujú veľké farmaceutické spoločnosti a súkromné poisťovne na úkor nás všetkých,“ dodal. Songa obvinili, že „štetkou“ nazval v prejave aj samotnú Hillary Clinton. Na čo okamžite reagoval samotný Sanders, ktorý na Twitteri označil Songovo vyjadrenie za „nevhodné a necitlivé“.

    Samotný Song uviedol veci na správnu mieru, keď odmietol, že pojmom „korporátna demokratická štetka“ nazval kandidátku na prezidentku USA. Tiež sa ospravedlnil, že označenie niektorých kongresmanov za „štetky“ bolo prehnané. Paradoxne Songova žena, novinárka Lisa Ling, hlasno podporuje Clintonovú. Jej muž Bill totiž v roku 2009 pomohol pri vyslobodení jej sestry zo severokórejskej väznice.

    - Reklama -