Premiér Fico zostáva v nemocnici… Lekári mlčia. Taja pravú diagnózu?

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    Premiéra Roberta Fica hospitalizovali včera v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) na bratislavských Kramároch.

    „Zajtra alebo pozajtra to upresníme, dnes je ešte na pozorovaní a pozorovanie sa raz skončí,“ uviedol primár Oddelenia akútnej kardiológie – koronárnej starostlivosti NÚSCH Vasiľ Hricák, kde premiér leží.

    Fica hospitalizovali včera po vyše 4-hodinových vyšetreniach na kardiológii. Hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová podozrenie na infarkt nepotvrdila ani nevyvrátila. Rovnako ako primár Hricák. Oficiálny zdravotný stav druhého najvyššieho činiteľa je tak stále zahalený rúškom tajomstva.

    Podľa anonymného zdroja však Robertovi Ficovi lekári diagnostikovali akútny koronárny syndróm, teda upchatie cievy, ktoré v konečnom dôsledku môže byť aj predzvesťou infarktu.

    Športovec Fico si vo štvrtok ráno ešte tradične zabehal na dunajskej hrádzi, no potom mu prišlo nevoľno. Do NÚSCH Fica nepriviezla sanitka, ale prišiel vo vlastnom aute s bolesťou na hrudi a búšením srdca.

    Zdravie Fica zrejme trápilo už niekoľko dní, keďže sa už v utorok nedostavil vypovedať na súd. Koaliční partneri priznávajú, že pracovné tempo v posledných dňoch bolo priam „vražedné

    - Reklama -