To, čo sa deje v Británii, znie až neuveriteľne. Polygamia, podpora zavedenia islamského práva. A to nie je zďaleka všetko. Je to vraj chyba vlády, tvrdí britský politik

    0
    Pochod britskej pravicovej strany Britain First (Autor: SITA)

    Práve Birmingham je výrazne nad britským priemerom, čo sa týka podielu moslimov, ktorí tvoria obyvateľstvo mesta. V Anglicku a Walese je tento podiel priemerne na úrovni 4,8 percenta populácie na jednotlivé mestá, ale Birmingham má toto číslo oveľa vyššie.

    Národ v národe

    Podľa štatistík z roku 2011 žilo v tom čase v Birminghame takmer 22 percent obyvateľov moslimského pôvodu. Dnes je v tomto britskom meste najmenej 15 mešít a moslimské obyvateľstvo sa koncentruje v ich okolí najmä v centre Birminghamu a na jeho východnom okraji.

    Birminghamský labouristický poslanec Khalid Mahmood však tvrdí, že vznik čisto moslimských štvrtí, ktoré sú prakticky uzavreté pred svetom, nie je vina moslimov, ale exekutívy mesta.

    Podľa Mahmooda sú to práve birminghamská radnica a vláda, ktoré zanedbali okolnosti a zlyhali pri poskytovaní práce a lacného ubytovania pre moslimov. Práve tým by úrady údajne pomohli rozptýliť moslimov po celom meste, tak aby neboli koncentrovaní a nevznikali getá.

    Hnev moslimov

    Práve v uzatvorených komunitách totiž vzniká napätie a rodia sa radikálne myšlienky, ktoré začali byť v štvrtiach britských miest, akým je aj Birmingham, stále citeľnejšie od chvíle, keď sa Londýn vlani pridal k bombardovaniu militantov z takzvaného Islamského štátu v Sýrii.

    VIDEO: Hnev a strach moslimskej komunity v Birminghame

    Za vznik moslimských get a takzvaných no-go zón, kam sa boja vkročiť aj muži zákona, môže v Birminghame podľa Khalida Mahmooda práve vláda, ktorá im vraj neposkytuje dostatočnú starostlivosť. „Moslimské rodiny, ktoré majú nejaké peniaze, sú schopné sa odsťahovať a je vidieť, že sú viac než šťastné, ak môžu žiť niekde inde,“ uviedol Mahmood v rozhovore pre mestské noviny Birmingham Mail.

    Nejde však iba o štvrte, ktoré vznikli po príchode veľkého množstva prisťahovalcov do Veľkej Británie, ale najmä o miesta, ktoré sa na moslimské getá zmenili postupom rokov. „Sú tu oblasti, kde žije už niekoľká generácia moslimov, lebo ak nemáte peniaze, nemáte ani šancu odsťahovať sa v meste niekam inam,“ tvrdí moslimský poslanec mesta Birmingham.

    Nechcú sa prispôsobiť

    Čísla, ktoré vyplývajú z nedávneho prieskumu uverejneného denníkom The Times, však ukazujú, že do nemoslimskej domácnosti vo Veľkej Británii vstúpil len každý piaty moslim. Pritom až 39 percent z nich si myslí, že žena by mala vždy poslúchnuť svojho manžela a viac ako tretina moslimskej populácie v ostrovnej monarchii podporuje právo muža na polygamiu.

    Je tu potom ešte jedno alarmujúce číslo, ktoré tiež vyplýva z minulotýždňovej štatistiky. Ide o počet moslimov v Británii, ktorí si myslia, že homosexualita by mala byť protizákonná. Ešte šokujúcejší je fakt, že najmenej každý piaty moslim v Spojenom kráľovstve podporuje zavedenie islamského práva šaría na úkor zákonov schválených parlamentom. Dve tretiny moslimského obyvateľstva Veľkej Británie by navyše nikdy neoznámili niekoho, kto by v ich okolí plánoval teroristický útok, ani keby o tom vedeli.

    - Reklama -