Hlina si brúsi zuby na šéfa KDH. Aj Ježiš Kristus bol rebel, zalistoval v Biblii odhodlaný exposlanec. Bude sa kádehákom páčiť toto prirovnanie?

    0
    Alojz Hlina počas Protestu proti rozkrádaniu zdravotníctva. (Autor: Repro foto: TA3)

    Alojz Hlina dnes na blogu Denníka N prehlásil, že sa bude usilovať o členstvo v KDH. Ak sa mu pošťastí, rozhodne nezaspí na vavrínoch, ale posnaží sa „kariérne“ vyrásť ešte viac. „Mám víziu modernej konzervatívnej strany. Slovensko je, aké je. Nerobím si ilúzie, ale nie je na tom až tak zle, aby sme tu nemohli mať jednu modernú konzervatívnu stranu. Na základoch KDH (niekto by povedal na ruinách KDH) sa podľa mňa dá vybudovať moderná konzervatívna strana. Ja si to zatiaľ myslím. Preto sa v pondelok prihlásim za člena KDH. Ak predsedníctvo KDH na svojom zasadnutí 18. apríla schváli moje členstvo, následne ohlásim kandidatúru na predsedu KDH,“ napísal v blogu exposlanec.

    Hlina aj pre PL.sk potvrdil, že jeho prijatie za člena závisí od rozhodnutia predsedníctva. „Budem sa uchádzať o podporu delegátov s víziou modernej konzervatívnej strany. Predpokladám, že kandidátov bude viac, že nebudem sám, preto závisí od KDH, k akej vízii sa prikloní,“ prezradil. Ako bude ale Hlina postupovať, ak by ho predsedníctvo členom nezvolilo? Rozmýšľal aj nad takýmto scenárom? „Samozrejme, som dosť zodpovedný na to, aby som mal pripravený aj plán B. Niežeby som o tom nechcel informovať, no v tejto chvíli by som chcel radšej delegátov presvedčiť o mojej vízii modernej konzervatívnej strany,“ ozrejmil Hlina.

    A ako sa Hlinovi, potenciálni stranícki spolukolegovia pozerajú na jeho obľubu v protestoch, pouličných „performance“ či inej forme protisystémových výstrelkov? „Často mi napríklad vyčítajú, že: rebel som dobrý, ale stranícka politika je o niečom inom. Nechcem, aby to bolo pochopené zle, ale v biblických časoch nebolo väčšieho rebela, ako bol Ježiš Kristus. Tým nehovorím, že sa s ním porovnávam. Chcem povedať, že svoj názor vždy nestačí len napísať na A4. Máte právo použiť aj výrazovo silnejšie prostriedky,“ prezradil o svojej inšpirácii v Biblii Hlina.

    A čo si myslí o jeho šanciach zabodovať a stať sa šéfom kádehákov politický analytik Ján Baránek? V tomto smere je viac skeptický. „KDH je veľmi konzervatívna strana. Vždy má menšie šance ten, kto tam príde nový. KDH v tomto svojom konzervativizme viac-menej vyžaduje, aby mal kandidát v strane určitú históriu,“ prezradil svoj názor analytik.

    - Reklama -