Zamrzne Kotlebovi úsmev na tvári? Veľký návrat cenzurovaných ochotníkov na breznianske divadelné dosky. Namiesto zákazu…

    0
    Poslanec a predseda ĽS-NS Marian Kotleba (Autor: SITA)

    Marian Kotleba je známy svojím špecifickým vzťahom k „dekadentnému“ umeniu. Práve takto sám nazýva umelecké prejavy, ktoré sa nezhodujú s jeho estetickým cítením a dáva to jasne najavo. Jeho posledným cenzorským vkladom bolo marcové zrušenie predstavenia Kováči v Brezne. Ku Kotlebovmu kroku sa negatívne vyjadrilo viacero umelcov či politikov, ale napríklad aj prezident Andrej Kiska.

    Voči nedohratému predstaveniu sa ostro vyhranili aj breznianski poslanci na čele s Máriou Majerčíkovou. Tí navrhli, aby sa Kováči dohrali až do konca. Tak by sa malo stať 14. apríla o 19. hodine v dome kultúry.

    Vstupné za lístky je dobrovoľné, no treba si ich vyzdvihnúť v Turisticko-informačnej kancelárii v Brezne. Záštitu nad predstavením prebral brezniansky primátor Tomáš Abel. Kováčov v súčasnosti hrajú vo viacerých slovenských divadlách a nedávno zavítali aj do Bratislavy, kde sa s ochotníkmi stretol aj prezident Kiska. O návrate divadelníkov informoval portál Topky.sk.

    - Reklama -