Nemecká migračná politika je „šialená“, keby sme boli pri moci my, masakrom v Paríži by sme zabránili, tvrdí vnučka jedného z najznámejších francúzskych nacionalistov

    0

    Podľa mladej političky z rodu Le Penovcov je nemecká migračná politika „šialená“. Marion Le Penová uviedla, že vidí jasné prepojenie medzi imigráciou a rastúcim rizikom teroristických útokov zo strany niektorých prišelcov. Mladá nacionalistka tvrdí, že Národný front by ľuďom, ako je Salah Abdeslam, podozrivý z účasti na teroristických útokoch v Paríži, odobrala ich občianstvo.

    Mladá krv francúzskych nacionalistov

    V rozhovore pre francúzsku stanicu BFM TV mladá Le Penová uviedla, že 130 mŕtvych nevinných civilistov nemuselo ležať v uliciach Paríža, ak by boli platné pravidlá navrhované Národným frontom.

    VIDEO Marion Maréchal-Le Penová o prepojení migrácie a radikálov

    „Ak by boli v platnosti opatrenia Národného frontu v čase útokov z 13. novembra, tak by pravdepodobne ani žiaden 13. november nebol,“ uviedla Marion Maréchal-Le Penová.

    Podľa mladej nástupkyne svojho starého otca Jean-Marie Le Pena je to práve otvorená utečenecká politika a slobodný pohyb osôb v rámci Európskej únie, ktoré umožnili teroristom nepozorovane cestovať medzi Francúzskom a Sýriou bez toho, aby úrady poňali akékoľvek podozrenie z príprav teroristických útokov.

    Pre zmienené dôvody vidí Marion Maréchal-Le Penová úzke prepojenie medzi presunmi teroristov a politikou otvorenej náruče, ktorú voči utečencom presadzuje Nemecko spolu s Bruselom. „Traja z týchto teroristov, ktorí zaútočili (v Paríži) išli tou istou cestou ako migranti,“ vysvetlila svoj postoj.

    Znepokojujúca realita

    „Imigrácia do Francúzska sa stala živnou pôdou pre radikalizáciu a práve tam by sme mali hľadať týchto malých vojakov džihádu,“ povedala mladá politička. Podľa Marion Le Penovej je to práve súčasná realita, ktorá je znepokojujúca a nie sú to postoje Národného frontu, ako tvrdia kritici francúzskych národniarov. „Väčšina týchto teroristov, ktorý zasiahli Francúzsko, by bola za mrežami, ak by bol Národný front pri moci,“ uviedla.

    Po tomto rozhovore sa Marion Maréchal-Le Penová nevyhla hlasnej kritike zo strany francúzskych socialistov, ktorí ovládajú parížsku radnicu. „Komentáre Marion Maréchal-Le Penovej sú hlúpe,“ napísala na Twitteri ľavicová starostka Paríža Anne Hidalgová.

    - Reklama -