Divoké sexuálne orgie a drogy v islamistickej škôlke. Bizarný prípad len pár kilometrov od Bratislavy

    0
    moslimská škola, ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Vo všetkých obvineniach figuruje istý Abdulláh P., ktorého už dlhšie rakúska polícia vyšetruje pre daňový podvod. Teraz sa zdá, že jedna zo škôlok, ktorú Abdulláh spravuje, bola využívaná ako miesto konania sexuálnych orgií a manufaktúra pre výrobu a distribúciu narkotík. Informáciu odovzdali polícii svedkovia sexuálnych orgií.

    Bezprostredné nebezpečenstvo

    Škôlka, ktorá sa nachádza vo viedenskej štvrti Brigittenaum, je považovaná za centrum v Turecku narodeného Abdulláha P. Abdulláh, ktorý sa označuje za podnikateľa, riadi škôlky a „integračné“ centrá v Rakúsku, pričom do záujmu médií sa dostal už v minulosti. Jeho vzdelávacie inštitúty boli označené za centrá výučby radikálneho islamu a jednu ním spravovanú základnú školu zatvorili po tom, ako bola úradmi označená za bezprostredné nebezpečenstvo.

    Divoké drogové orgie

    Polícia získala informácie o Abdulláhovom „biznise“ od 26-ročného svedka, ktorý sa o ňom údajne dozvedel z internetovej zoznamky. Svedok sa mal zoznámiť s jedným z Abdulláhových kolegov, ktorý mu povedal o divokých večierkoch prebiehajúcich v škôlke. Svedok sa podľa jeho vlastného tvrdenia zúčastňoval večierkov, ktoré zahrnovali sexuálne orgie a konzumáciu veľké množstva narkotík. Po jednom z nich mala ranná upratovačka v škôlke objaviť biely prášok, a to iba tesne predtým, ako deti prišli do školy.

    Špekuluje sa, že zariadenie slúžilo ako drogové centrum pre celé okolie. Polícia tvrdí, že obrovské zásoby 970 rastlín marihuany, ktoré boli objavené vo viedenskom sklade začiatkom januára, mohli byť vypestované v budove susediacej s podozrivou škôlkou.

    Známa firma

    Abdulláh získal budovu iba v decembri 2015, pričom rakúskym úradom oznámil, že ju plánuje transformovať na islamskú školu. Abdulláhove škôlky a centrá sú financované rakúskymi daňovými poplatníkmi. V minulosti mal podozrivý podnikateľ vyvárať falošné charitatívne organizácie a falšovať úradné dokumenty na účel získania väčšej sumy štátnych dotácií. Abdulláhova organizácia tak mala zo štátnych zdrojov za posledné dva roky zinkasovať minimálne 1,8 milióna eur.

    Islamizácia školstva

    ParlamentnéListy.sk v minulosti informovali o probléme islamizácie rakúskeho školstva, na ktorý koncom februára upozornil rakúsky minister pre zahraničie a integráciu Sebastian Kurz. Minister sa k islamizácii vyjadril po zverejnení správy o stave rakúskeho školstva, ktorá hovorí o asi 150 problematických školách. Podľa správy iba vo Viedni do takýchto škôlok chodí asi 10-tisíc žiakov.

    Kurz poznamenal, že problémom sú najmä islamistické škôlky, ktoré zapríčiňujú vytváranie paralelných spoločností, pričom práve nad nimi by mala vláda prevziať väčšiu kontrolu.

    Rakúsky minister už v minulosti konštatoval, že „ideológia politického islamu nemá pri vzdelávaní miesto“. Tento problém podľa neho vymedzila aj aktuálna správa o rakúskom školstve. „Teraz môže byť vytvorená správna politika,“ poznamenal Kurz.

    Údajná ilamizácia rakúskeho školstva si ešte pred zverejnením správy našla ráznych kritikov. Jedným z nich bol aj univerzitný profesor Ednan Aslan, podľa ktorého sa rakúska vláda doteraz tvárila, že problém nevidí. 

    - Reklama -