Oslavný text na Viktora Orbána. Visí na serveri Neviditelný Pes

    0
    Viktor Orbán, maďarský premiér (Autor: SITA)

    „Európska únia, neobyčajne výkonný generátor mocenskej arogancie zo strany Európskej komisie, Nemecka a Francúzska na jednej strane a ustrašenej povoľnosti malých a menších štátov hlavne, ale nielen stredovýchodnej Európy a Balkánu na strane druhej, je už svojimi vnútornými rozhodovacími mechanizmami predurčená na produkciu číreho ,antištátnictva‘,“ domnieva sa Valenta. Podľa neho sa z prehliadky trápnej zbabelosti a alibizmu čiastočne vymykajú premiéri Slovenska a Poľska. Štátnickú skúšku však v plnom rozsahu podľa Valentovho názoru zložil iba predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

    „Orbána na Západe nenávidia okrem iného preto, že odmieta politicky korektný slovník tamojších elít, čo potvrdil aj tentoraz,“ poukázal Valenta na februárový prejav Viktora Orbána. V ňom konštatoval, že v mnohých európskych krajinách existujú paralelné spoločnosti, ktoré potláčajú náš svet, nás samých a raz budú potláčať naše deti a vnukov.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    „Migranti, ktorí dnes prichádzajú do Európy, zničia náš spôsob života, našu bezpečnosť a identitu bez toho, aby sa s ich pomocou vyriešil akýkoľvek problém. Starý kontinent, ktorý má ešte šancu sa zachrániť, ak bude rýchlo konať, by si mal podľa Orbána pripomenúť slová generála de Gaulla: ,Politiku treba stavať na skutočnosti. Pravým politickým umením je presadzovať svoje ideály, ale vždy výlučne v súlade s realitou‘,“ konštatuje Valenta.

    „Orbán je spiritus agens rysujúceho sa pokusu strednej Európy o formuláciu aspoň sčasti svojbytnej a na diktáte Západu nezávislej politickej línie. V jeho prejave teda nemohol chýbať odkaz k Vyšehradskej štvorke. V Budapešti, Varšave, Prahe a Bratislave – uviedol – nemôžeme pochopiť, ako sa vôbec mohlo stať, že niekoho, kto prichádza z iného kontinentu a z inej kultúry, mohli do Európy vpustiť bez akejkoľvek kontroly. Ako sa mohol v našej civilizácii odbúrať prirodzený a základný inštinkt, ktorým je ochrana našich rodín, nášho domova, našej vlastnej pôdy?“ pýta sa.

    „Keď vlani v júni nariadil Orbán vystavať na obranu pred islamskou inváziou na srbsko-maďarskej hranici žiletkový plot, západné médiá a politici sa predháňali v agresívnych výpadoch proti ,neeurópskemu‘ počínaniu Maďarov. Najďalej pritom zašiel rakúsky socialistický premiér Werner Faymann, keď to prirovnal k nacistickej segregácii Židov. V ostatných týždňoch rakúska vláda pod vedením toho istého Faymanna zmenila prudko kurz doterajšej pronemeckej prisťahovaleckej politiky. O nejakej sebareflexii či nebodaj ospravedlnení Orbánovi však nemôže byť, pochopiteľne, u Faymanna ani reč,“ skonštatoval tiež Valenta. Na záver uviedol, že keď politici v rámci novej tvorivej interpretácie eurohodnôt nezrušia slobodné voľby, potom je pravdepodobné, že podpora Nemeckom vynútenej migrácie moslimov do ich krajín pre nich predstavuje jednosmerný lístok do politického zabudnutia.

    - Reklama -