Sulík ani Medvecký v parlamente definitívne nezasadnú. Pellegrinimu to dali písomne

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    Šéf parlamentu to vzal na vedomie v pondelok 14. marca. Ako ďalej informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR, mandáty oboch poslancov zanikajú dňom doručenia písomného rozhodnutia o vzdaní sa mandátu poslanca parlamentu.

    Andrej Medvecký z ĽSNS sa vzdal poslaneckého mandátu 11. marca. Andrej Medvecký a jeho brat Jozef z Tvrdošína sa 10. marca postavili pred Okresný súd v Námestove. Sú obžalovaní z trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Bratia podľa obžaloby na diskotéke napadli muža z Dominikánskej republiky.

    V prípade preukázania viny im hrozí trest na jeden až tri roky. Súd pojednávanie odročil, zbitý Lenny Cruz z Dominikánskej republiky žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur, bratia Andrej a Jozef však vinu popierajú. Medvecký je v podmienke za jazdu pod vplyvom alkoholu. 

    Richard Sulík 14. marca na tlačovej besede v Bratislave oznámil, že si neuplatní mandát poslanca Národnej rady SR a zostáva poslancom Európskeho parlamentu. Na jeho miesto príde do parlamentu Jana Cigániková, ktorá kandidovala z 22. miesta. 

    - Reklama -