Ruských atlétov na olympiáde možno neuvidíme. Moskve je to jedno a tvrdí, že urobila všetko, čo od nej žiadali

    0
    Vlajka Ruska (Autor: Hans Štembera)
    Letná olympiáda v brazílskom Riu de Janeiro by sa mohla podľa viacerých správ zaobísť aj bez atletického zastúpenia z Moskvy pre škandály okolo dopingu v ruskej atletike. Kremeľ si však z prípadnej neúčasti na olympiáde, zdá sa, veľkú hlavu nerobí. Podľa ruského ministra športu Vitalija Mutka by to však „nebola žiadna tragédia“. 
     
    Mutko pre britskú spravodajskú stanicu BBC uviedol, že Rusko spravilo všetko, čo od neho požadovala Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) a napriek tomu vedenie medzištátnej atletickej organizácie uviedlo, že Rusko ešte stále nenaplnilo všetky podmienky na zrušenie globálneho zákazu pre ruských atlétov. 
     
    Rusko stratilo možnosť zúčastňovať sa na medzinárodných atletických súťažiach ešte minulý rok v novembri, keď vyplávala na povrch aféra okolo korupcie a dopingu v ruskej atletike. Kauza je o to horšia, že prípady podávania zakázaných látok športovcom siahajú až do vysokých politických kruhov. O tom, či bude zákaz pre ruských atlétov platiť aj naďalej, rozhodne IAAF v máji. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -