Nemecko: Zadržali ďalších podozrivých z vyčíňania počas silvestrovskej noci

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Informácie priniesli tlačové agentúry AP a DPA.

    Hovorca prokuratúry Ulrich Bremer dnes informoval, že 26-ročného Alžírčana sa podarilo identifikovať na základe fotografie a zadržať v Kerpene v okolí Kolína nad Rýnom.

    O päť rokov starší Iračan sa prihlásil v Hamme sám po tom, ako sa spoznal na jednej z fotografií zverejnených v utorok vyšetrovateľmi.
    Kým mladší muž je podozrivý, že sa ako člen kriminálneho zoskupenia dopustil sexuálneho útoku a pokusu o lúpež, starší mal adresovať inej žene s rodinou poznámky sexuálneho charakteru.

    Masové útoky sexuálneho charakteru a krádeže, ktorých sa nielen v Kolíne nad Rýnom, ale aj ďalších nemeckých mestách dopustili počas silvestrovskej noci muži zväčša pochádzajúci z krajín severnej Afriky a iné osoby s migračným pôvodom, vyvolali v Nemecku i za jeho hranicami značné pobúrenie.
    Kolínska prokuratúra dostala doteraz v súvislosti s udalosťami zo silvestrovskej noci celkovo viac ako 1100 trestných oznámení, 13 obvinených je za mrežami.

    - Reklama -