Rusku hrozí Majdan. Nemôžete dať všetkých ľudí do klietky. Zajatá pilotka Savčenková sa vyhráža Putinovi. Jej slová mrazia

    0
    Nadija Savčenková (Autor: SITA)

    Vyhrážala  sa aj priamo ruskému prezidentovi: “Putin si nebude môcť udržať moc, aj za cenu krviprelievania. Je to proti ľuďom, proti prírode, proti Bohu i proti všetkému,” kričala Savčenková.Svoje obvinenia odmieta. Keď začala v súdnej sieni spievať ukrajinskú  hymnu, okamžite zrušili priamy prenos ruskej televízie.

    Ukrajinská pilotka Nadja Savčenková sa svojho rozsudku nemusí dožiť. Od 4. mája drží hladovku a neprijíma ani tekutiny. Jej stav sa neustále zhoršuje. Konečný verdikt ju čaká 21. a 22. marca priamo v Donecku. Obvinená je z toho, že v júni 2014 naviedla mínometnú paľbu na civilistov. Pri útoku zahynuli dvaja ruskí novinári. Jej obhajoba tvrdí, že v tom čase už bola dávno zajatá proruskými separatistami. 

    Savčenková verí, že ju predsa len oslobodia z rúk proruských povstalcov. Odvolať sa nechce a ruskej justícii nedôveruje. Jej prípad je horúcim zemiakom rusko –  ukrajinských vzťahov.

    - Reklama -