Chce zmeniť stranícke tričko pred voľbami? Poliačik odporúča, koho voliť, a medzi vyvolenými sú dokonca aj kádeháci

    0
    Martin Poliačik, poslanec za stranu Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

    Na úvod poslanec vyzdvihol najmä svoje stranícke kolegyne Luciu Nicholsonovú a Natáliu Blahovú. Ako dôvod svojho výberu uviedol Nicholsonovej aktívnu kritiku vládnuceho Smeru a tiež boj oboch kandidátok za ľudské práva.

    Vo vychvaľovaní svojich kolegov pokračoval aj pri téme reformy školstva a do pozornosti uviedol mená Branislav Gröhling a Eugen Jurzyca. Zlepšiť podnikateľské prostredie podľa Poliačika pomôžu Jana Kiššová s Jozefom Mihálom a za práva zvierat či kultúru zabojujú Monika Kozelová a Anna Paľovová. Liberálnu demokraciu vraj bude presadzovať Juraj Droba a vo svojom statuse Poliačik upozornil aj na kandidáta Martina Klusa.

    Z kandidátky SaS Poliačik ako vhodnú voľbu uviedol aj Jakuba Nedobu (Mladí liberáli) s Ondrejom Dostálom (OKS), ktorí sa v súčasnosti snažia zaujať iniciatívou Derathizácia s jasným posolstvom: „Pošlime Fica preč“.

    Z konkurečných politických subjektov vybral Poliačik obyčajného človeka Jozefa Viskupiča, s ktorým sa podľa jeho slov v mnohom zhoduje. Z OĽaNO vybral aj Alana Sucháneka či Vieru Dubačovú. Zoznam rozšíril aj o Martina Dubéciho, Petra Kresáka a Ivetu Plšekovú zo strany Most-Híd. Pri týchto menách však zabudol uviesť, prečo by si mali krúžok zaslúžiť.

    O najväčšie prekvapenie sa liberál postaral v závere svojho inštruktážneho statusu. Voličom odporučil krúžkovať mená, ktoré sa nachádzajú na kandidátke konzervatívnej Siete a ešte konzervatívnejšej strany KDH. Za Sieť spomenul Zuzanu Zimenovú a Miroslava Beblavého a za KDH Miroslavu Szitovú a Miloša Moravčíka. Ako sa títo kandidáti stavajú k liberálnym hodnotám, neuvádza.  

    Facebook Martina Poliačika. 

    - Reklama -