Kauza masér pokračuje. Lekári sa búria, podali podnet

    0
    Klinika Kostka v bratislavskom Ružinove (Autor: Pavel Knapko)

    Rehabilitační lekári upozorňujú na nedostatky v poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Ide o sieť kliník Kostka. Samotný Pavol Kostka sa nedávno zviditeľnil tým, že keď Všeobecnej zdravotnej poisťovni šéfoval Marcel Forai, jeho tržby vďaka zmluvám rozprávkovo narástli, na čo upozornila strana Sieť.

    Dopyt od poistencov?

    O podaní podnetu informoval denník Sme. Ten kontaktoval aj Úrad pred dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý potvrdil, že eviduje toto podanie. Lekárom mal vraj odkázať, aby našli konkrétnych pacientov, ktorí sú s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v týchto klinikách nespokojní.

    Informáciu o podnete potvrdila aj Slovenská lekárska komora, ktorej lekári združení v Sekcii fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (FBLR) za podaním stoja. „Vážení kolegovia, dovoľujeme si vám oznámiť, že výbor Slovenskej spoločnosti FBLR a sekcia FBLR pri Slovenskej lekárskej komore podala na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou podnet o prešetrenie poskytovania zdravotnej starostlivosti ´lege artis´ na pracoviskách Kliniky Kostka. Podnet bol podaný 4. februára 2016,“ píšu lekári na stránke svojej spoločnosti.

    Lekárka Magdaléna Perichtová, ktorá prevádzkuje zdravotnícke zariadenie Konzílium v Dubnici nad Váhom, upozornila, že lekárom sa nepáči, ako sa voči nim a voči Kostkovi zachovala štátna poisťovňa. Kým oni dúfali v predĺženie zmlúv, netušili, že novovzniknutým zariadením bude práve Kostkova klinika. „Povedali nám, že máme čakať, že zmluvy nám zatiaľ nepredĺžia, lebo tu vznikne ešte ďalšie rehabilitačné zariadenie,“ uviedla.

    Štátna poisťovňa má však na to svoje vysvetlenie. Kostkovu kliniku zazmluvnila vraj preto, že „poistenci z trenčianskeho regiónu vyhľadávali zdravotnú starostlivosť u tohto poskytovateľa v bratislavskom a žilinskom pracovisku, kde okrem kvality oceňovali aj možnosť absolvovať liečbu v popoludňajších alebo večerných hodinách, mimo pracovného času“, uviedla Alena Michalicová z poisťovne.

    - Reklama -