Hlina sa obul do Kaliňáka. Kamery na cesty za 140 miliónov eur, 2500 nových policajtov, žiadna mobilná policajná stanica…

    0
    Alojz Hlina. (Autor: Repro foto: digitalnevzdelavanie.sk)

    “Aj tu, na košickom krajskom riaditeľstve polície mala stáť mobilná policajná stanica, ale nestojí,“ skonštatoval Hlina. Doložil, že v novembri 2014 bolo na tento účel schválených z rozpočtu o 15 miliónov eur viac, aby sa vytvoril pilotný projekt mobilných policajných staníc pri krajských policajných riaditeľstvách v Košiciach a Prešove. Podľa Hlinu sa mali tieto mobilné policajné stanice využívať na riešenie závažnejších udalostí v rómskych osadách.

    Hlina uviedol, že v prípade, že by došlo k plánovanému zvýšeniu počtu policajtov o 2 500, dáva na zváženie, či doterajší systém sociálneho zabezpečenia príslušníkov bude udržateľný. “Dovolím si tvrdiť, že prijatím nových 2 500 príslušníkov policajného zboru sa celý systém sociálneho zabezpečenia policajtov a vojakov stane neudržateľný a v zásade sa bude musieť zrútiť,“ povedal Hlina. Doplnil, že je to možno aj zámienka, aby sa tento systém hodil na niekoho iného.

    Opozičný poslanec kritizoval aj nákup kamier na cesty za 140 miliónov eur a pýta sa, čo budú robiť policajti, ktorí teraz hliadkujú na cestách. 

    - Reklama -