Sulík by si mal priznať zodpovednosť za pád Radičovej vlády, ozval sa Miškov. A reakcia? Macko Uško a chrobák Truhlík vraj tiež

    0
    Juraj Miškov, predseda strany SKOK! v novom propagačnom videu (Autor: SKOK!)

    Richard Sulík hádže takmer celú vinu za pád vlády na Ivetu Radičovú, čo nie je pravda. Vieme to, lebo sme boli pri tom,“ povedal poslanec Daniel Krajcer, podľa ktorého predchádzajúca vláda nepadla 11. októbra v parlamente, ale už mesiac predtým na neúspešných koaličných rokovaniach. Krajcer je presvedčený, že vládu nepoložila Radičová, ale politikárčenie, škriepky a veľké zaslepené egá, čo podľa neho dominuje slovenskej politickej scéne dodnes. Líder SKOKu Juraj Miškov tvrdí, že pád Radičovej vlády spôsobili všetci vtedajší politickí lídri, pričom každý z nich by si mal priznať mieru zodpovednosti. Naša zodpovednosť spočíva v tom, že sme nezastavili Richarda Sulíka,“ konštatoval a Sulíka vyzval, aby prestal hádzať vinu na iných, postavil sa pred ľudí a ospravedlnil sa.

    Strana SKOK podľa Krajcera nechce hľadať vinníkov a posudzovať mieru zodpovednosti. Zodpovednosť nesieme všetci, rozdiel je v tom, že my sme si ju dokázali priznať a ospravedlniť sa,“ zdôraznil s tým, že pád Radičovej vlády ešte dnes traumatizuje celú stredopravú politickú scénu na Slovensku. Sulík sa minulý týždeň v komentári pre aktuality.sk snažil dokázať, že jeho strana nepoložila Radičovej vládu. Ako dôkaz zverejnil SMS správy medzi ním a Ivetou Radičovou. Vtedajšia premiérka spojila v roku 2011 hlasovanie o eurovale na pomoc Grécku s dôverou vlády, ktorá následne pre nedostatok hlasov padla.

    Na výzvu SKOKu reagoval Richard Sulík slovami: Plne s týmito dvoma pánmi súhlasím a očakávam, že aj Macko Uško a chrobák Truhlík vyzvú všetky ostatné zvieratká v lese, aby sa k celej situácii postavili ako chlapi a dívali sa do budúcnosti.

    - Reklama -