Že máte na sebe špinavú kauzu? Smerákom to neprekáža. Vykopnú vás z ministerstva, aby vás upratali a ešte si aj polepšíte. Takto skončil Senčák z kauzy predraženého CT-čka

    0
    Bývalý vedúci služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martin Senčák (Autor: SITA)

    Kauza predraženého CT prístroja či uzatváranie zmlúv na stravovanie v nemocniciach za desiatky miliónov eur. Aj preto sa musel z ministerstva porúčať Senčák. No po pár mesiacoch sa opäť dostal pomerne vysoko. Je zástupcom predsedníčky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Moniky Pažinkovej, informuje vo svojom dnešnom vydaní denník Nový Čas.

    Šokovaný Beblavý

    Čo je však zaujímavé, je aj fakt, že Senčák na tejto pozícii zarába ešte lepšie ako v prechádzajúcej funkcii. „Má odborné skúsenosti a prax,“ povedala hovorkyňa úradu Soňa Valášiková, ktorá doplnila, že do funkcie zástupcu predsedníčky nastúpil prvého marca minulého roku. No kým na ministerstve zarábal dokopy 3 112 eur mesačne (1 862,65 eur + paušálne náhrady), teraz je to to 3 450 eur.

    „Považujem to za šokujúci príklad, ako nefunguje zodpovednosť v politike, že keď pochybíte, neprídete o funkciu, ale dokonca dostanete zvýšenie platu,“ rozhorčil sa podpredseda Siete Miroslav Beblavý.

    - Reklama -