Ďalšie zdrvujúce správy zo Štokholmu. Proti sexuchtivým imigrantom nepomáha nič, bazény budú strážiť policajti

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Do švédskych relaxačných zariadení či plavární bude polícia oddnes posielať hliadky, aby strážili bazény. Uniformovaní muži zákona majú dohliadať na kúpajúcich sa. Snaha oddeliť návštevníkov sa totiž minula účinku, preto Švédi vkladajú v rámci zabránenia sexuálnym útokom nádej do policajtov.

    Väčšinou ide o mladých mužov a chlapcov

    Všetky hlásené útoky obťažovania uskutočnené tento rok sa diali na mladých dievčatách a v jednom prípade išlo aj o znásilnenie. Polícia si však myslí, že skutočný podiel detí a žien, ktoré zažili obťažovanie alebo znásilnenie, môže byť o dosť vyšší, lebo obete sa obávajú nahlásiť to, informoval server Breitbart.

    Daily Mail píše, že polícia sleduje situáciu po pár desiatkach podozrivých prípadoch sexuálneho obťažovania. Tie hlásili predovšetkým rodičia dospievajúcich dievčat. Deje sa tak po správach, keď mnoho dievčat hovorilo o sexuálnom napadnutí v zariadení Olympic Eriksdale v Štokholme počas posledných troch týždňov. Štyri hlásené prípady zahŕňajú dievčatá do 18 rokov.

    Relaxačné zariadenie najprv prišlo s iným nápadom, a to začať oddeľovať kúpajúcu sa verejnosť, respektíve zaviesť rodovo segregované bazény s vírivkami. Ako sa však ukázalo, nápad nebol taký ako predstava. Aspoň nič nenasvedčuje tomu, že by to výrazne pomohlo. Preto prišiel na rad radikálnejší plán, a to stráženie zariadení policajnými hliadkami.

    Polícia pripustila, že dochádza k nárastu správ o sexuálnom obťažovaní žien a dievčat, aj to, že je to najmä zo strany cudzincov. Pripustila tiež, že väčšinou ide o chlapcov alebo mladých mužov. Viac však podozrenia komentovať nechcela.

    Prípady sexuálneho obťažovania hýbu Európou. Šokoval napríklad prípad istej rakúskej mamičky, ktorá sa vybrala do plavárne so svojimi tromi deťmi, pričom jedno mal obťažovať muž cudzieho pôvodu. Nechutný bol aj prípad z Nemecka, keď imigranti masturbovali a ejakuovali vo vírivkách, a ženy s deťmi vykonávali “veľkú potrebu” priamo do bazénov.

    - Reklama -