V Nemecku vyšetrujú údajný únos a znásilnenie tínedžerky ruského pôvodu

    0
    Sergej Lavrov a John Kerry (Autor: SITA/AP)

    Hovorca nemeckej spolkovej vlády Steffen Seibert na tlačovej konferencii v metropole na Spréve konštatoval, že prípad 13-ročnej Lizy musia nemecké orgány objasniť v atmosfére pokoja a bez ovplyvňovania zvonku. Navyše poznamenal, že by sa táto kauza nemala zneužívať na politické ciele.
    Ruské médiá vrátane verejnoprávnych venovali v uplynulých dňoch prípadu značnú pozornosť naznačujúc, že dievča uniesli, zadržiavali a znásilnili žiadatelia o azyl v Nemecku.

    Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov vyjadril v utorok v Moskve nádej, že v Nemecku sa podobné prípady nezametú pod koberec, ale dôsledne vyšetria.
    Na podporu poškodenej demonštrovali v Berlíne, ale aj v iných mestách spolkovej republiky v uplynulých dňoch viacerí predstavitelia tamojšej ruskej komunity.
    Berlínska prokuratúra však medzičasom potvrdila informáciu miestnej polície, podľa ktorej zatiaľ nič nenasvedčuje, že by v prípade spomínanej tínedžerky došlo k únosu a znásilneniu.

    Nemecké orgány začali medzičasom so stíhaním dvoch podozrivých, z ktorých však ani jeden nie je utečencom, pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia neplnoletej, a to napriek tomu, že k pohlavnému styku malo dôjsť s jej súhlasom, vyplýva z informácií berlínskej prokuratúry.

    - Reklama -