Kurzy pre utečencov v Nemecku: Homosexuáli sú normálni, zmierte sa s tým

    0
    Manželský pár gejov s dcérou (Autor: internet)

    O kurzy pána Goharyho majú utečenci záujem. Ukazuje sa totiž, že často nevedia, čo ich čaká v novej krajine, kde chcú žiť. „Hovoríme o homosexualite, ktorú veľa účastníkov môjho kurzu vníma ako zločin. Snažím sa im vysvetliť, že Nemci to tak nevidia, a ak tu chcú žiť, musia akceptovať nemecké názory,“ prezradil chemik, toho času na dôchodku.

    Istý odpor utečenci vyjadrujú aj v okamihu, keď vidia nahých Nemcov kúpať sa v rieke. Aj v takej situácii radí rodený Egypťan utečencom, aby sa s tým zmierili. Z jeho úst potom zaznieva ešte jedno varovanie. Azylanti sa vraj musia pripraviť na to, že ich deti sa budú v Nemecku správať oveľa slobodnejšie, ako by sa mohli správať v krajine pôvodu svojich rodičov.

    Výukové kurzy sú veľmi dôležité, lebo utečencom nestačí kúpiť si inú košeľu a stať sa tak Nemcom. Integrácia trvá mesiace. Po silvestrovských útokoch je situácia ešte oveľa zložitejšia. Migranti sa snažia Nemcom vysvetliť, že niekoľko násilníkov nezastupuje celú komunitu Sýrčanov, Pakistancov a ďalších ľudí. Zbierajú podpisy pod petíciu, v ktorej odsudzujú silvestrovské útoky. Otázkou je, či to bude stačiť v situácii, keď skupiny nemeckých radikálov na utečencov útočia a popularitu si získavajú extrémistickí politici.

    V spomínanej petícii požadujú utečenci potrestanie vinníkov – zlodejov a násilníkov, ale zároveň žiadajú Nemcov, aby všetkých migrantov nehádzali do jedného vreca.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -