Vidím to čierno. Zlá predpoveď týkajúca sa moslimov a Európy

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    „Silvestrovské sexuálne násilie v Kolíne nad Rýnom má pokračovanie. Ukazuje sa, že politici, polícia a médiá sa snažili celú – a nielen túto – záležitosť ututlať,“ píše Polanecký na úvod svojho komentára, ktorý publikoval český server Neviditelný pes.

    Bloger poukazuje na Švédsko, kde sa údajne v rokoch 2014 a 2015 odohral podobný útok na festivale pre mládež. Účastníčky uvedenej akcie vraj počas týchto rokov nahlásili 38 prípadov sexuálneho napadnutia a dva prípady znásilnenia. Útočili vraj Afganci, ktorí prišli do Švédska bez rodičov. Podobne ako v Kolíne však polícia informovala, že na festivale vládla pokojná atmosféra. A reportérka švédskeho denníka Dagens Nyheter odmietla o útoku napísať. Označila ho za výmysel tamojšej krajne pravicovej strany Švédskych demokratov.

    Prečo nám politici aj médiá zatajujú sexuálne motivované útoky prisťahovalcov? „Napadá mi šialená konšpiračná teória, že cieľom je zatlačiť na obyvateľstvo, aby samo volalo po kontrolách, obmedzeniach vlastnej slobody a vzniku centrálne riadeného štátu Európska únia. Rád sa budem mýliť, ale rozumnému človeku musí táto možnosť napadnúť,“ usudzuje Polanecký.

    Politici, polícia aj médiá však podľa neho zabúdajú, že pravda vždy vypláva na povrch a že všetko sa nedá ututlať. Bloger upozorňuje, že vďaka rastúcemu pobúreniu obyvateľov Európy rastie popularita radikálnych zoskupení, ktoré akcentujú jednoduché riešenia, nacionalizmus a populizmus. Problém však podľa jeho názoru spočíva v tom, že ich jednoduché riešenie sa podobá tomu, aké Európania zažívali počas tridsiatych rokov minulého storočia.

    „Radikáli však potrebujú mať k svojmu životu nejakého nepriateľa, a ak sa im podarí zlikvidovať nepriateľa vonkajšieho, spravidla sa obracajú na nepriateľa domáceho. Môže sa ľahko stať, že Európa bude plná diktatúr a obyčajný obyvateľ bude žiť v strachu, bez slobôd a bez nádeje. Ak si chcú súčasní politici zachovať možnosť riadiť jednotlivé štáty, musia pristúpiť na tvrdé opatrenia, na také, ktoré odmietajú. Inak to bude znamenať ich koniec,“ veští Polanecký.

    Bloger na záver konštatuje, že Európa nebola pripravená na miliónový „invázny výsadok“. Teraz však podľa jeho slov musí urobiť všetko pre to, aby sa situácia neopakovala, aby sa naopak milión migrantov čo najviac stenčil o cestovateľov za blahobytom a v Európe mohli zostať dočasne len tí, ktorým skutočne ide o život. Polanecký je však skeptický k možnosti, že by sa to skutočne podarilo: „Osobne to vidím čierno.“

    Celé znenie komentára si môžete prečítať TU.

    autor: luš

    - Reklama -