Otrávili expremiéra Stanislava Grossa? Padlo prvé trestné oznámenie

    0
    Expremiér ČR Stanislav Gross (Autor: SITA)

    O možnosť, že ho otrávili, sa Stanislav Gross zaujímal krátko pred svojím skonaním. Nechal si urobiť analýzu vlasov, z ktorej vyplynulo, že sa v jeho tele nachádzal nezvyčajne vysoký obsah ťažkých kovov. „Otrava ťažkými kovmi sa prejavuje v organizme veľmi pomaly. Niekedy aj roky. A tak Gross pracoval s hypotézou, či sa ho niekto nepokúsil otráviť v čase, keď bol premiérom. Vtedy bol na nože napríklad s ľuďmi okolo kmotra podsvetia Františka Mrázeka,“ poznamenáva server Neovlivní.cz.

    Blesk.cz priniesol informácie, že okolnosťami smrti expremiéra sa zaoberal aj poslanec ČSSD Richard Dolejš, ktorý sa obrátil na políciu. Strážcovia zákona podanie preverili, ale neskôr odložili, lebo nezistili dôvody na začatie trestného konania. Bulvárny denník navyše dodáva, že Gross sa obrátil aj na jedného z riaditeľov tajných služieb. Spravodajcovia však odmietajú informácie akýmkoľvek spôsobom komentovať.

    „Na prvý pohľad je úmyselná otrava divoká teória. Isté však je, že sa ňou Stanislav Gross podľa svojich priateľov seriózne zaoberal, keď pátral po príčinách toho, prečo ochorel,“ dopĺňa server s odvolaním sa na jedného z priateľov expremiéra.

    - Reklama -