Miškovovi nie je do SKOK-u… Chcel sa votrieť na kandidátku SaS, sulíkovci ho poslali, slušne povedané, kade ľahšie

    0
    Juraj Miškov, predseda strany SKOK! v novom propagačnom videu (Autor: SKOK!)

    „Tí sa nevyjadrili pozitívne, pôjdeme každý zvlášť zabojovať o liberálneho voliča. Je mi ľúto, že hlasy liberálnych voličov sa budú trieštiť,“ vyhlásil Miškov pre agentúru SITA. Skok teda pôjde do volieb samostatne. Kandidátku schváli v piatok republiková rada. Bude na nej 150 kandidátov.

    Parlamentné voľby budú v sobotu 5. marca 2016. Voľby do Národnej rady sa riadia novou volebnou legislatívou, zákonom o podmienkach výkonu volebného práva a zákonom o volebnej kampani. Politické subjekty, ktoré sa chcú uchádzať o hlasy voličov, musia kandidačné listiny podať do 6. decembra.

    „Už dávnejšie sme sa rozhodli, že do parlamentých volieb pôjdeme samostatne,” vyjadril sa predseda strany Sloboda a Solidarita a europoslanec Richard Sulík. „Tento cieľ dôsledne sledujeme, predstavili sme Agendu 2020 – 6 krokov, aby sa tu oplatilo pracovať, podnikať a žiť. Máme zverejnený program, kompletnú kandidátku s novými, kvalitnými odborníkmi a tomuto úsiliu patrí celá naša pozornosť,” vyslovil sa pre ParlamentnéListy.sk a zdôraznil, že: „inými alterantívami sa nerozptyľujeme”.

    Ukázal tak dlhý nos odídencom, ktorí na čele s Jurajom Miškovom, Danielom Krajcerom a Jozefom Kollárom najprv založili v roku 2013 tzv. Liberálnu Dohodu (LIDO), aby s ňou vstúpili do konzervatívneho hnutia NOVA Daniela Lipšica, aby odtiaľ neskôr vystúpili a založili novú liberálnu stranu, ktorú nazvali SKOK!. Jej preferencie sa však dlhodobo pohybujú hlboko pod hranicou zvoliteľnosti.

    Vyplýva to z aktuálneho prieskumu, ktorý realizovalo Európske analytické centrum (EAC) pre Parlamentné Listy. SKOK! získal len 1,7 percenta na rozdiel od SaS, ktorá boduje s 6,9 percentami.

    Celý prieskum nájdete TU.

    - Reklama -