Chcete sa dozvedieť pravdu o peniazoch, bankách, finančnej politike štátov, dlhoch či kríze? V relácii Slobodného vysielača to dnes večer prezradia

    0
    Juraj Karpiš, analytik inštitútu INESS (Autor: Veronika Žilková)

    V rádiu Slobodný vysielač sa hostia budú venovať nasledujúcim otázkam: Čo je ,,zlé” na peniazoch? Kde sa berú peniaze? Koľko ich vydali vlastne centrálne banky a koľko súkromné? Je možné vyplatiť všetky dlhy? Komu vlastne všetci dlhujeme? Ako súvisí vydávanie peňazí s krízou? Ako je možné, že napriek tomu, že je stále viac peňazí, ekonomiky prežívajú defláciu? Sú banky nejako obmedzené alebo kontrolované vo vydávaní úverov? Čo je vlastne deficit štátneho rozpočtu? Mohlo by Slovensko vydávať svoje vlastné paralelné peniaze? Kto schvaľuje pôžičky štátu a aké majú podmienky? Koľko peňazí je vlastne v obehu? Koľko z nich sa reálne používa v produktívnej ekonomike? Ako budú vyzerať peniaze budúcnosti? Kto by mal riadiť vydávanie peňazí? Akú váhu by mali mať ,,finančné trhy” vs. ,,občianske záujmy”? Koľko peňazí je vlastne potrebných v ekonomike? Môžu peniaze exspirovať? Aké krytie by mali mať peniaze? Ako vnímate fenomén BitCoin a aký má význam? Čo môžu priniesť alternatívne menové systémy?

    Počas relácie budú zdieľané zdroje a otvorené hlasovania poslucháčov priamo na udalosti relácie na Facebooku.

    Reláciu bude ?moderovať Daniel Danielis Marko?. Viac o projekte tohto rádia plateného výhradne z príspevkov poslucháčov a o jeho programe sa dozviete na http://www.slobodnyvysielac.sk.

    - Reklama -