Zradila nás americká agentka, tvrdia ruské atlétky podozrivé z dopingu

    0
    Ilustračné foto: Moskva, Rusko (Autor: SITA)

    O tom, že ruskí atléti dopovali a ich testové vzorky boli následne ničené, aby sa na to neprišlo, informovala ďalšia ruská atlétka Julija Stepanovová. Stalo sa tak v reportáži, ktorú odvysielala nemecká televízia ARD. Dve ruské atlétky, voči ktorým navrhuje antidopingová asociácia doživotné zákazy činnosti pre požívanie zakázaných látok, sa chcú brániť dokonca aj súdnou cestou. Hrozia žalobou nielen Stepanovovej, ale aj televízii ARD. Ide o Kristinu Ugarovovú a Tatyanu Myazinovú.

    „Stepanovová je agentkou západných tajných služieb, ktorá má za úlohu škodiť ruskej atletike. Je to zradkyňa,“ povedal Alexander Karabanov, právnik obvinených atlétok. „S manželom žili dlho v Amerike. Ako je možné, že jedna žena z ničoho nič ide a obviní celú krajinu?“ vzniesol rečnícku otázku obhajca. Jeho vyjadrenia priniesol server Lidovky.cz.

    Faktom je, že nemecká televízia odvysielala záznam rozhovoru, v ktorom figurovali spomínané atlétky a údajne sa rozprávali o užívaní zakázaných látok. Ženy tvrdia, že hovorili o vitamínoch.

    Za pozornosť tiež stojí, že Stepanovová – korunná svedkyňa v celej kauze – čelí tlaku aj zo strany ďalších ruských atlétov. Preto sa podľa médií skrýva na neznámom mieste mimo Ruska.

    - Reklama -