Varovanie zo zámoria: Európa je vo vážnom ohrození. Existenciálnom!

    0
    Vlajka EÚ (Autor: repro youtube, mg)

    S ohľadom na migračnú krízu už nie je podľa Buchanana otázne len to, či prežije Európska únia, ale aj to, či sa zachová európska civilizácia. „Ako dlho budú Gréci a ďalšie stredomorské národy akceptovať úsporné opatrenia? Ako dlho budú Nemci zachraňovať štát, keď jeho obyvatelia pracujú len pár hodín denne a zároveň poberajú skvelé sociálne dávky? V rámci Schengenu platilo, že neexistujú žiadne prekážky v oblasti obchodu a cestovania. V rámci dohody bol zaručený voľný pohyb osôb aj tovarov, čo však mohutná migračná vlna od základu zmenila. Po celej Európe rastú ploty a na hraniciach sú obnovované kontroly,“ uvádza Buchanan.

    Americký konzervatívny komentátor okrem toho konštatuje, že v dôsledku týchto udalostí si v členských štátoch získavajú popularitu politické strany, ktoré odmietajú prisťahovalcov aj samotnú Európsku úniu. Ako príklad za všetky uvádza Národný front Marine Le Penovej. „Ak nebude súčasná masívna migračná vlna zastavená, bude nevyhnutný vzostup nacionalistických režimov na úkor európskych liberálov a ľavice. Vzhľadom na nízku pôrodnosť pôvodného obyvateľstva celý európsky kontinent starne a vymiera. Kontinent čelí invázii zvonku a štruktúra jeho obyvateľstva sa navždy mení. Optimisti poukazujú na to, že Spojené štáty vstrebali v rokoch 1890 až 1920 pätnásť miliónov prisťahovalcov. Úplne však pri tom opomínajú skutočnosť, že americkí prisťahovalci boli kresťania,“ píše Buchanan.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    „Na rozdiel od Spojených štátov Európa nikdy takú masovú migráciu nezažila. Skutočný problém je navyše v tom, že na kontinent prúdia Arabi, černosi a moslimovia, nie kresťania alebo Židia. Tí ľudia pochádzajú z úplne odlišných kultúr a zastávajú iné náboženstvo aj zvyklosti. Z vlastných skúseností vieme, že nie sú ochotní asimilovať sa, naopak, vytvárajú uzavreté enklávy, v ktorých uznávajú len svoje pravidlá a zaužívané zvyklosti, ktoré často odporujú zvykom a zákonom hostiteľskej krajiny,“ poukazuje Buchanan a zmieňuje sa v tejto súvislosti o tom, že napríklad Švajčiari hlasovali tento rok za obmedzenie prisťahovalectva a vo Veľkej Británii zase rastie popularita Strany nezávislosti VB.

    „Britský premiér požaduje od Európskej únie početné reformy predtým, než sa bude konať domáce referendum o budúcnosti krajiny v EÚ. Keď človek vidí tisíce migrantov vo francúzskom prístave Calais, musí sa pýtať, či bolo múdre vykopať pod kanálom La Manche tunel, ktorý ústi na britskej pevnine. Hrozby spojené s migračnou vlnou sa bezprostredne menia na hrozby existenciálne. Môže nejaká civilizácia prežiť nahradenie pôvodného obyvateľstva ľuďmi inej rasy, iného náboženstva a odlišnou civilizáciou vôbec? Opýtajte sa rodených Američanov!“ nabáda Buchanan čitateľov a kladie si niekoľko kľúčových otázok. Odpovede na tieto otázky by totiž mali podľa jeho názoru v následnej debate nepochybne zaznieť.

    Zostane Európa rovnakým kontinentom, ak arabská, moslimská, ázijská a africká populácia preváži nad pôvodným obyvateľstvom? Čo bude potom Európu držať pohromade? Bude to snáď voľný obchod? „Keď bola v roku 1981 na príkaz Moskvy rozdrvená poľská Solidarita komunistickým režimom vo Varšave, Američania vyzývali sovietov, aby Poľsko zostalo aj naďalej suverénnym Poľskom. Čoskoro príde deň, keď zaznejú cez Atlantik do Európy podobné hlasy, ktoré budú vyzývať, v prípade potreby aj silou, na ukončenie invázie a budú žiadať, aby Európa zostala Európou,“ uzatvára Buchanan.

    - Reklama -