Proruskí separatisti zmenili názor. Zahraničná humanitárna pomoc je už v Luhansku vítaná. Nie je im tá ruská už dosť dobrá?

    0
    Ilustračná snímka (Autor: SITA)
    Samozvané vedenie Luhanského regiónu vyzvalo humanitárne organizácie na zakončenie činnosti na svojom území na konci septembra, ale ešte neprešiel ani mesiac a už súhlasili so zrušením zákazu. Separatisti oficiálne požiadali o spoluprácu OBSE, ktorá to potvrdila tento týždeň. „Podľa informácií, ktoré sme dostali, môžu agentúry OSN pracovať v Luhanskom regióne,“ uviedol mediátor OBSE Martin Sajdik pre portál Uatoday.
     
    Dobré správy od separatistov, ktorí povolili dovoz zahraničnej humanitárnej pomoci pre ľudí v Luhanskom regióne, prichádzajú zároveň so zimou a tá býva na Ukrajine často krutá. Ľudia, ktorí zostali žiť v regióne, majú pritom často problémy s dodávkami energií aj teplej vody. Kyjev totiž nechce dotovať regióny na východe Ukrajiny, ktoré sa snažia osamostatniť a sú pod kontrolou proruských separatistov. Spolu s Luhanským je v rovnakom stave aj Donecký región.
     
     
     
    - Reklama -