Volebný frontman KDH je Figeľ. Aké má číslo Hlina?

    0
    Ján Figeľ, bývalý predseda KDH (Autor: SITA)

    Druhú desiatku kandidačnej listiny otvára líder Žilinského kraja Marián Faktor, za ním nasleduje krajský šéf hnutia v Trnave Alojz Přidal, líder Košického kraja Jozef Bobík, nitrianskeho Marián Radošovský a banskobystrického Peter Muránsky. Na listinu sa dostal aj rómsky kandidát Ivan Rác či vozičkár Ján Miho.

    Predseda strany Občania a poslanec NR SR Alojz Hlina bude mať na kandidátke KDH číslo sedemdesiat, jeho ľudia obsadia hneď za ním aj ďalšie štyri miesta. Okrem neho by strana Občania mala navrhnúť aj ďalších troch kandidátov. Hlina povedal, že mu je v podstate jedno, ktoré miesto dostal. ,,Ak niečomu verím, tak verím piatackej fyzike, že pomer vydanej energie sa rovná pomeru prijatej. Ja som sa roboty nikdy nebál, kus roboty sme aj doteraz urobili.

    Členovia Rada KDH si dnes minútou ticha a modlitbou uctili zosnulého emeritného nitrianskeho biskupa, kardinála Jána Chryzostoma Korca.

    Rada KDH dnes vyzvala premiéra Roberta Fica a jeho vládu, aby zastavili proces schvaľovania akčného plánu pre LGBT osoby. Ak tak neurobia, kresťanskí demokrati v prípade účasti vo vláde takýto plán zrušia.


     

    - Reklama -