Rozbombardovaná Bratislava. Cesty rozmlátili synchrónne NDS i magistrát. Zápchy, zdá sa, nikoho netrápia

    0
    Bratislavský hrad (Autor: repro youtube, mg)
    Na problém, ktorý stále viac znepríjemňuje život obyvateľom Bratislavy, sa zameral Denník N. Vo svojom článku píše o tom, že už aj z jednoduchej cesty z Petržalky napríklad do Nového Mesta sa stala nočná mora. To, že už nie je leto a čas na opravy ciest v hlavnom meste tak prakticky tento rok vypršal, neprekáža NDS ani magistrátu a obe inštitúcie opravujú komunikácie, akoby boli prázdniny, počas ktorých je doprava v Bratislave o niečo znesiteľnejšia.
     
    Cestovanie cez mesto sa predĺžilo takmer pre všetkých. Z pol hodiny sa stala hodina a v niektorých prípadoch aj viac. Ľudia sú preto rozhnevaní a hnev obyvateľov hlavného mesta neutíšili zatiaľ ani ospravedlnenia magistrátu. Celú situáciu komplikuje najmä rozkopané nábrežie na ľavom brehu Dunaja a situácii nepridávajú ani stavebné práce pri Moste SNP. Denník N navyše pripomína aj nečakané dopravné problémy, ktoré minulý týždeň zablokovali dopravu na Trnavskom mýte, a tým aj viacero priľahlých komunikácií, cez ktoré sa vodiči snažili zápchu obísť.
     
    Bratislavský magistrát dal pritom ešte v lete stavbárom pokyn, aby opravili aj úseky ako rozbitú Harmincovu ulicu či kruhový objazd vo Vajnoroch. Robotníci však opravovali aj menej vyťažené úseky, čo podľa Denníka N spôsobilo súčasné problémy s dopravou. Ak by namiesto nich opravovali dôležité úseky a tie menej využívané si nechali po lete, kolapsu by sa možno mohli vyhnúť.

    Čo sa stihlo v lete

    Bratislava stihla dať v lete do poriadku chodníky a cestu na Námestí F. Liszta, Rázusovom nábreží, Svätoplukovej ulici aj na Harmincovej. Do poriadku dalo mesto aj Krajinskú a Popradskú ulicu. Obnovy sa dočkali aj autobusové  zastávky na Romanovej, Šintavskej a Budatínskej. Zdá sa, že toho je dosť, čo Bratislava stihla dať dokopy v lete, ale teraz sa pracuje na oveľa vyťaženejších úsekoch. Rozkopané je Nábrežie generála L. Svobodu smerom do Karlovej Vsi. Až do konca októbra sa bude pracovať aj na obchvate Mierová – Senecká v ľavom jazdnom páse v smere na Petržalku, medzi križovatkou na Galvaniho a križovatkou Ružinov. Rekonštrukcia sa týka aj mostného záveru na obchvate na Moste Lafranconi smerom do Malaciek.
     
    - Reklama -